Foto:

Spiegeltjes uit het leven van alledag

Op vrijdag 4 oktober is het nieuwe boek 'Willem wil je wat worst? - Spiegeltjes uit het leven van alledag' van Jacques Nagelkerke uit Etten-Leur verschenen. Deze verhalenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

We spiegelen onszelf elke dag. Elke keer zien we onszelf met andere ogen. Ook Jacques spiegelde zich vaak en schreef korte columns die in zijn eigen leven ontstonden. Noem het maar bespiegelingen waarmee hij gebeurtenissen uit zijn leven weergeeft die voor iedereen prettig te lezen zijn. Door een ironische kijk op de dingen komt hij ook tot aparte ideeën over de wereld die hij in zijn spiegelbeeld ziet. Het is een boek dat zeer prettig leest en een inkijk geeft in de wereld van Jacques.

Dit boek is een waardige opvolger van de gedichtenbundel WATERSCHADUW van Jacques Nagelkerke die in mei van dit jaar bij Boekscout verscheen en die zeer goede reacties kreeg. Ook dat boek is nog steeds verkrijgbaar.

 Jacques houdt ervan om gevoelige situaties te combineren met vrolijke momenten. Dat hij daarbij zichzelf niet spaart, blijkt uit deze bespiegelingen waarin hij op een ontspannen manier tegen de dingen uit het dagelijks leven en uit zijn eigen leven aankijkt. Eerder publiceerde hij de dichtbundel Waterschaduw waarin hij met dezelfde combinatie zowel de gevoelige snaar als de komische noot neerzet in een taal die bij iedereen een glimlach oproept.

 'Willem wil je wat worst? - Spiegeltjes uit het leven van alledag' (ISBN: 9789463896818) kost 18,50 euro, inclusief kosteloze verzending in Nederland en België.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden