Friday On The Rocks op de stonertoer met Sheverine en Urban Graveyard

Vrijdag 18 oktober staat Friday On The Rocks in café De Speeltuin in het teken van de stonerrock, maar dan niet de recht toe recht aan versie. Deze avond treden Sheverine en Urban Graveyard op, die beide een geheel eigen draai aan het genre hebben weten te geven. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Sheverine is een band uit Eindhoven met een vies geluid dat een mix lijkt te zijn van Deep Purple, Queens Of The Stone Age, Birth Of Joy en Artic Monkeys. In het eerste jaar is de band flink gaan schrijven en hebben ze de ep Wolf Like Me uitgebracht, die zij samen met Wouter Budé in de MoonMusic Studio hebben opgenomen en is gemixt door Pieter Kloos in The Void Studio. De band heeft in Nederland al heel wat meters gemaakt. Zo speelden ze niet alleen al in de Effenaar in thuishaven Eindhoven, maar waren ze bijvoorbeeld ook al het voorprogramma van Black Rebel Motorcycle Club in Tivoli Vredenburg te Utrecht en hebben ze een spetterende shows gespeeld in Berlijn. Sheverine is momenteel bezig met het schrijven van een conceptplaat waarbij ze hun sound verder hebben uitgebouwd, en onlangs is de eerste preview hiervan via de single Hawker Typhoon verschenen. Om de nieuwe songs eerst live te testen voordat ze worden opgenomen, komen ze maar wat graag opnieuw naar Breda toe, waar ze al eerder schitterde op het podium van Friday On The Rocks.

Urban Graveyard, ontstaan in de zuidwestelijke polders van de lage landen, en heeft al vele nekpijnen aangericht met hun groovende stonermetal. Deze grafherrie van de bovenste plank, die met de subtiliteit van een stoeptegel door je keukenraam komt aanvliegen bracht de heren onder andere naar Paradiso en Bevrijdingsfestival Zeeland. Met debuutplaat Welcome To The Urban Graveyard bereikten ze zelfs de internationale halve finales van de Rotation11 unsigned album of the month. Daarnaast wordt hun muziek ook gedraaid op radiostations aan de andere kant van de oceaan. Tijd om ook in Nederland goed van zich te laten horen dus!

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Sheverine en Urban Graveyard, vrijdag 18 oktober 2019, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/sheverine
www.facebook.com/urbangraveyardmusic
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden