Saxofoon in spotlight bij MuziekSalon Spronk

De eerste MuziekSalon Spronk van dit seizoen in Breda zet de saxofoon in het zonnetje. Saxofonist Bert Haan is een enthousiast verteller en tijdens zijn muziekverhaal laat hij de verschillende klankkleuren van de complete 'saxofoonfamilie' horen. Op een speelse manier, via leuke filmpjes en muziekvoorbeelden, kom je alles te weten over dit veelzijdige instrument.

De saxofoon is een  betrekkelijk 'nieuw' instrument (uitgevonden rond 1840), maar vond al snel zijn weg naar de jazz. Bert Haan noemt zich echter nadrukkelijk een klassiek saxofonist en speelt muziek, specifiek gecomponeerd voor dit instrument, en arrangementen van de mooiste klassieke muziek. Tijdens deze MuziekSalon doet hij dat samen met saxofoniste Laetitia Hage-Cock.

'De klank van de saxofoon' wordt gehouden op dinsdagmiddag 22 oktober vanaf drie uur in Mariëndal aan de Duivelsbruglaan 13, en op donderdagavond 24 oktober vanaf kwart over acht in de Zandloper aan de Zandbergweg 67. De entree is 14 euro, inclusief een kopje koffie of thee vooraf en glaasje wijn na afloop. Reserveren kan via 5 20 37 80, of: muzieksalonspronk@gmail.com, en meer informatie vind je op www.muzieksalonspronk.nl/saxofoon.

Meer berichten