Paddenstoelenwandeling IVN in bossen bij Dorst

Zondag 20 oktober wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge in de boswachterij Dorst. De bossen bij Dorst staan bekend om hun rijkdom aan paddenstoelen. In andere seizoenen zijn er ook wel paddenstoelen te vinden, maar in de herfst na een aantal fikse regenbuien verschijnen de meeste soorten. Echter, het blijft zoeken naar elfenbankjes, stuifzwammen, boleten en nog veel meer paddenstoelen in heel veel verschillende kleuren.

Paddenstoelen zijn gebonden aan bepaalde omstandigheden zoals de grondsoort en de bomen- en de plantensoorten in de omgeving.

De bomen laten in deze tijd van het jaar zowel hun vruchten als hun bladeren vallen. Deze herfstwandeling in dit gevarieerde bosgebied is geschikt voor iedereen, maar zeker ook voor jong en oud.

Tip: neem een klein spiegeltje en een loepje mee. Een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoelen beter te bekijken. Met een loepje of vergrootglas gaan er onbekende werelden open.

Het vertrek is om 14.00 uur, vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer nabij café Beum aan de Wethouder van Dijklaan 19 in Dorst. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is vrij toegankelijk.

Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kun je vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.

Meer berichten