De Italiaanse vocaliste Fulvia di Domenico.
De Italiaanse vocaliste Fulvia di Domenico.

Zondag 20 oktober weer SwingClub-concert

Zondag 20 oktober is er van 15.00 tot 17.30 uur weer een SwingClub-concert in Golden Tulip Keyser Breda aan de Keizerstraat 5 in Breda. De entree is 5 euro en de gastsolisten zijn dit keer de Italiaanse vocaliste Fulvia di Domenico en de Spaanse tenorsaxofoniste Cristina Miguel Martinez. Zij worden bijgestaan door thejanlearbuchorchestra, met Jan Learbuch op altsaxofoon , Jetse de Jong op piano, Richard Frijters op bas en Jos van Kesteren op drums.

Fulvia di Domenico werd geboren in Rome en groeide op al reizend tussen Afrika, Frankrijk, Spanje en Italie. Ze studeerde talen en literatuur aan de universiteit van Rome maar daarnaast bleef ze haar passie voor zingen, welke op jonge leeftijd al duidelijk aanwezig was, door ontwikkelen. In Rome studeerde ze jazz-zang bij Maria Pia de Vito en in 2002 werd ze toegelaten tot de afdeling Jazz and World Music van het Rotterdams Conservatorium . CODARTS, waar ze in 2006 afstudeerde. Al tijdens het conservatorium nam haar carrière een internationale vlucht met Nederland, België, Duitsland, Italië en Brazilië als belangrijkste werkterrein. Zo werkte ze al heel snel samen met internationale top musici in diverse genres. Met deze achtergrond is haar muziek een prachtige mix geworden van kleuren, smaken, talen en ritmes. In het kort gezegd een weerspiegeling van al haar vocale wereld ervaringen.

Cristina Miguel Martínez speelt al vanaf haar zevende jaar saxofoon. In eerste instantie volgde zij een klassieke opleiding maar haar verlangen was om in de toekomst jazzmuziek te gaan spelen. Deze droom kwam uit en in 2014 werd ze aangenomen op het conservatorium in Amsterdam waar ze studeerde bij Ferdinand Povel, Simon Rigter en Ben van Gelder. Sinds 2016 heeft Cristina haar eigen jazz trio waarmee ze in korte tijd al op de podia stond van het Olympisch Café in Parijs, op het International Music Festival Sona Mollet in Barcelona, het Bimhuis en de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Ook stond Cristina met veel succes, samen met vocalist Willem de Beer, op het Swing Festival Breda. Cristina Miguel Martinez scoort momenteel al hoog in de internationale moderne jazzwereld.

Nog meer weten? Kijk dan op www.swingfestivalbreda.nl (op de pagina Swing Club Concerts 2019).

Meer berichten