Foto: Gemeente Breda

Lokaal toegankelijkheidsakkoord getekend door 18 Bredase organisaties

Achttien organisaties uit Breda hebben woensdagavond 9 oktober een lokaal toegankelijkheidsakkoord ondertekend. In deze overeenkomst verklaren zij zich in te zetten om Breda echt voor iedereen toegankelijk te maken.

Wethouder Miriam Haagh: ,,We zetten ons al jaren in om ervoor te zorgen dat iedereen mee telt en mee kan doen in Breda. Dat doen we niet alleen, maar samen met partners, organisaties en ervaringsdeskundigen in de stad. In het verleden is gebleken dat juist dat bijzondere samenwerkingsverband tot successen kan leiden. Dat nu 18 organisaties verklaren zich nog sterker in te zetten voor een toegankelijk Breda, maakt mij trots. Tegelijkertijd nodig ik ook andere organisaties uit zich aan te sluiten, want samen kunnen we ervoor zorgen dat Breda echt die inclusieve en toegankelijke stad is die we voor ogen hebben.''

Door het ondertekenen van het akkoord verklaren partijen zich in te zetten voor een toegankelijk en inclusief Breda, die alle inwoners in staat stelt om mee te doen. Dat ook mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving en erbij horen. Dat ze zelfstandig dezelfde dingen kunnen doen als mensen zonder beperking. En dat bij alles wat gezegd, bedacht of gedaan wordt, mensen met een beperking betrokken. Zij weten tenslotte als geen ander wat nodig is om echt mee te kunnen doen.

Wouter Schelvis, toegankelijkheidsadviseur bij Stichting Zet: ,,We vinden het belangrijk dat iedereen zich op alle vlakken in het dagelijks leven even gewaardeerd voelt. Iedereen moet samen kunnen spelen en naar school kunnen gaan, samen kunnen werken, zich thuis voelen in de buurt en zijn vrije tijd naar eigen inzicht kunnen indelen. Helaas is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Samen met andere organisaties maken wij ons hard om dit wel mogelijk te maken.''

Het Lokaal Toegankelijkheidsakkoord was een van de speerpunten van de Bredase Vervolgagenda Toegankelijkheid 2019-2020 die afgelopen zomer is opgesteld door partijen in de stad, in afstemming met ervaringsdeskundigen. Dit akkoord is nu ondertekend door 18 Bredase organisaties. Dit zijn het Ondernemersfonds, Breda Gelijk, Platform Breda voor iedereen, gastvrij en toegankelijk, Stichting ABC Brabant, Taalpanel, Sovak, Hotel Mastbosch, De Rooi Pannen, Roll With Us, Sportraad, Seniorenraad, Breda Actief, MEE West-Brabant, Fameus, Magazijn076, Koninklijke Visio, Curio Zorg & Welzijn en de gemeente Breda. Ook enkele ervaringsdeskundigen hebben het akkoord ondertekend. Het is de bedoeling dat ook andere partijen zich aansluiten.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden