Vorig jaar werd de Startup Award gewonnen door RoomRaccoon,
Vorig jaar werd de Startup Award gewonnen door RoomRaccoon, (Foto: )

Finalisten Breda Startup Award 2019 zijn bekend!

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de award uitgereikt aan de meest veelbelovende startup in Breda. Donderdag 10 oktober zijn de 3 finalisten die daarvoor in de race zijn, bekendgemaakt in de Stokvishallen in Breda. De startups: BioScienz, Marketing Madheads en Jamezz zijn genomineerd en als het aankomt op criteria als innovatie, creativiteit en vernieuwende concepten zeker aan elkaar gewaagd. Op 20 november gaan ze in Breepark de strijd met elkaar aan om de Breda Startup Award 2019 te winnen.

De finalisten zijn gekozen uit de "10 most promising startups van 2019". Deze 10 (Filmkapitaal, THARonline, Happix, Marketing Madheads, BioScienz, Jamezz, Thinking Games, Breakzy, ABBI Insights en Buttler) mochten zich donderdag 10 oktober in de Stokvishallen in Breda presenteren voor een jury en een publiek van met name startups, groeiers, uitvinders en investeerders. De jury koos hieruit de drie finalisten die op 20 november in Breepark de strijd aangaan voor de award.

De Breda Startup Award wordt georganiseerd door de Startup Community: een groep bedrijven en netwerkpartners die startups een warm hart toedragen en ondersteunen. Het doel van de verkiezing is om startups een podium en een netwerk te bieden. Gemeente Breda ondersteunt de activiteiten van de Startup Community.

Wethouder Boaz Adank: ,, Startups dragen in belangrijke mate bij aan vernieuwing en innovatie van de economie en zijn een grote banengenerator. Met onze nieuwe economische visie kiezen we voor een focus op toegepaste technologie en creativiteit en daar past een sterk startup beleid bij.''

BioScienz is een bedrijf in de bioprocestechnologie. Zij werken onder meer aan oplossingen om voedsel te produceren zonder het gebruik van dieren. Ook werken ze aan een manier om gewassen te verbouwen zonder chemicaliën. BioScienz is er bijvoorbeeld als eerste in geslaagd eiwit op schimmels te produceren zonder dat daarvoor kippen worden gebruikt.

De startup Jamezz heeft een horeca-bestel app ontwikkeld. Gasten kunnen met hun eigen smartphone of een tablet van de horecagelegenheid eten en drinken bestellen of serviceverzoeken plaatsen. Een speciale beleving voor de gasten en het vermindert de werkdruk op personeel in de horeca.

Marketing Madheads is een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op online marketing. Het bijzondere is dat zij bedrijven ook helpen om zelf hun online marketing te kunnen doen. Hiervoor hebben ze een eigen platform ontwikkeld op basis van artificial intelligence waarmee bedrijven zelf hun online marketing tools kunnen beheren.

Meer berichten