Parkinson Café Breda: Stress bij de ziekte van Parkinson

Stress kan veel impact hebben op het leven van mensen met de ziekte van Parkinson, zowel op emotioneel als fysiek vlak. Hoe ontstaat stress en hoe kun je het voorkomen? Maatschappelijk werker Ada de Gruijter en fysiotherapeut Nicolle van Hoof vertellen er alles over op vrijdagmiddag 25 oktober bij het Parkinson Café Breda. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14.00 tot 16.00 uur in 't Web aan het Zuringveld 1 in Teteringen (de inloop is vanaf 13.30 uur).

Een klein beetje stress op z'n tijd is best gezond. Het houdt je scherp en gemotiveerd. Maar hardnekkige, energievretende stress kan bij de ziekte van Parkinson veel impact hebben. Hoe ontstaat stress nu eigenlijk en wat kun je doen om onnodige stress te voorkomen? Ada de Gruijter en Nicolle van Hoof zijn beiden ParkinsonNet-zorgverleners en informeren deze middag mensen met Parkinson en hun mantelzorgers over stress bij de ziekte van Parkinson.

Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer berichten