Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur start nieuwe seizoen

Op zondag 20 oktober presenteert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur, een maand later dan andere jaren, het eerste concert van het seizoen 2019-2020. Het spits wordt deze keer afgebeten door Mollies Jazz Bunch. Zij speelden al eerder voor de stichting, maar dat is alweer even geleden.

Mollies Jazz Bunch is opgericht in 2006 en kan worden omschreven als een een piepjong seniorenorkest. Het uitgangspunt, New Orleans revival, werd verbreed met Oud Zwart en Chicago South Side. Naast de bekende klassiekers als Jelly Roll Morton, Sidney Bechet en Clarence Williams werd veel inspiratie gehaald uit de bandboeken van minder bekende jazzers uit de jaren twintig. De verfijnde jazzliefhebber, die nu eindelijk wel eens prachtige nummers van Lovie Austin, Preston Jackson of Roy Palmer live wil horen, is bij Mollies aan het juiste adres. Kortom: Mollies Jazz Bunch neemt het publiek mee, naar de tijd toen "het" gebeurde, de tijd dat de echte, klassieke jazz werd gevormd. Maar bovenal: Met Mollies wordt het altijd een feestje.

Bezetting:

John Visser, piano
Janet Grootoonk, banjo
Menno Bloemhof, banjo
Rob van Etten, sousafoon
Yge Loomans, trombone
Ed Langer, saxen
Youp Dekkers, drums
Henk Kruitwagen, cornet

Het concert vindt plaats in De Linde en de aanvang is 14:00 uur. De toegangsprijs is nog steeds slechts 2,50 Euro voor een heerlijke middag oude stijl jazz. Iedereen is van harte welkom en neem gerust familie, vrienden en kennissen mee naar deze gezellige en ongedwongen middag.

Wilt u meer weten over de Stichting en de komende concerten, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl

Meer berichten