Wim Daniëls komt naar Breda met voordracht over 'Het Dorp'

Zaterdagavond 9 november geeft Wim Daniëls, op uitnodiging van de Vrije Boekhandel, vanaf kwart over acht in de Waalse Kerk in de Catharinastraat in Breda, een voordracht over zijn nieuwste boek 'Het Dorp'.

Wim Daniëls staat garant voor een avond vol humor en bevlogen gespreksstof over zijn boeken, in dit geval dus 'Het Dorp'. Naast mooie dorpen in de omgeving zijn er tenslotte nogal wat dorpen die inmiddels deel uitmaken van Breda, en zeg nu zelf: Breda is toch ook nog een beetje een dorp...

Friso Wiegersma beschreef het al in zijn fameuze lied 'Het dorp', vertolkt door Wim Sonneveld. Het dorp van vroeger is niet meer. Dus ging Wim Daniëls op zoek naar dat vroegere dorp, het dorp van vóór 1970. Hij schrijft over typische dorpsfiguren als de smid, de boeren de kleine kruidenier, maar ook over de zandweg tussen het koren door, het dorpscafé, de dorpsdrama's, de dorpspolitiek en andere typische dorpse fenomenen en aangelegenheden. Hij concludeert uiteindelijk dat het dorp niet dood is, maar dat het noodgedwongen is veranderd. Het resultaat is een prachtige biografie van het dorp van weleer en nu, een feest der herkenning voor iedere (ex-)dorpsbewoner.

Entreekaarten kosten 8 euro en zijn te koop bij de Vrije Boekhandel aan de Veemarktstraat 40 in Breda, of te reserveren via het telefoonnummer 076 - 5 14 54 91.      

Meer berichten