Urban danser Rohiet Tjon Poen Gie
Urban danser Rohiet Tjon Poen Gie (Foto: Lieselotte Pennings)

Nieuwe editie Ogentroost in Podium Bloos

Vrijdagavond 25 oktober is er om acht uur een nieuwe editie van Ogentroost in Podium Bloos aan de Speelhuislaan 153 in Breda. Ogentroost is een avondvullend programma met inspirerend werk van jonge makers die dichtbij Podium Bloos staan. Deze editie kan het publiek genieten  van werk van het interdisciplinair gezelschap KNOT Kollektiv, urban danser Rohiet Tjon Poen Gie, schrijver Bart Smout en choreografe Kristel van Issum.

Het Tilburgse KNOT Kollektiv zoekt via dans, circus en performance naar de meest fundamentele vorm van connectie: lachen. Lachen is namelijk een vorm van intern joggen, een ontsteker van grote verwachtingen. KNOT Kollektiv is geselecteerd uit de Open Call die het Chassé Cultuurfonds en Podium Bloos dit jaar samen hebben uitgezet ter ondersteuning van jonge makers.

Urban danser Rohiet geeft hiphopdans een extra dimensie door er elementen van moderne en klassieke dans in te verweven. En niet alleen als danser, maar ook als choreograaf en docent brengt hij de verschillende stijlen samen. Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet Rohiet elk publiek aan te steken. Onlangs ontwikkelde hij een nieuwe choreografie: We shall return. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Wat gaan we nu doen? Een zoektocht naar onze identiteit, een glimp van onze geschiedenis, een eerbetoon aan onze voorouders.

Bart Smout (1983) woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor de Volkskrant, De Optimist en Hard//Hoofd. Hij was redacteur van het literaire tijdschrift De Titaan en stond als schrijver onder meer op de podia van Lowlands en Festival Tilt. Tijdens Ogentroost leest hij twee fragmenten voor uit zijn nieuwe roman De geboorte van schuld, die live worden geïllustreerd door illustrator Jeroen de Leijer. De tekeningen worden ter plekke geveild door presentator Lukas Meijsen.

Samen met cineast Martin Kers neemt Kristel van Issum je mee in een minutieus observeren. Film wordt ingezet als fotografisch middel, levensgrote foto's komen zo tot leven. Samen met de Zweedse danseres en actrice Ulrika Kinn Svensson creëerden van Issum en Kers zeven vrouwelijke karakters, allemaal geïnspireerd op de maagd Maria. Tijdens Ogentroost zie je een van de zeven portretten en licht Kristel van Issum haar werk Catalog of Shadows toe, dat een vervolg krijgt tijdens Breda Photo 2020.

De entree is 13 euro. Studenten hoeven maar 7,50 te betalen en voor We Are Public is Ogentroost gratis. Kaartenreserveren kan  via https://podiumbloos.nl/agenda/ogentroost-4/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden