Solas van LeineRoebana in première in Chassé Theater

Na de lovend ontvangen voorstelling Sweet Demon in 2018 gaat op zaterdagavond 2 november om halfnegen in het Chassé Theater in Breda de nieuwe creatie Solas van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana in première. Een voorstelling waarin dans, muziek en tekst versmelten, evenals oud, nieuw, scherts en ernst.

Voor Solas nemen Leine en Roebana en een tienkoppige cast van veelzijdige, gelauwerde en aanstormende dansers, musici en zangers het begrip soelaas tot uitgangspunt. Soelaas, ontleend aan het middeleeuwse Franse woord solas, draagt 'troost, verlichting, steun en oplossing' in zich. 'Problemen oplossen' en 'troost brengen' zijn gebundeld in één poëtisch woord. Solas biedt geen soelaas voor het (wereld)leed van onze tijd, reikt niets op een presenteerblaadje aan, maar creëert wel een ruimte voor het publiek om zelf alternatieven op het spoor te komen en te omarmen. In die ruimte worden dans, tekst, luit, electrische gitaar, klassieke en hedendaagse muziek als gelijken ingezet.

Voor Solas nodigden choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana een cast uit van veelzijdige, gelauwerde en talentvolle musici en dansers, met als speciale gasten de mezzo-sopraan Talitha van der Spek, die eerder met LeineRoebana werkte in Merg (2007) en Light (2016), de sopraan Elisabeth Hetherington, een aanstormen talent, gelauwerd met de AVRO/TROS-cultuurprijs, virtuoos gitarist en dwarse theaterpersoonlijkheid Wiek Hijmans, en de pas afgestudeerde, veelzijdig luitist en ook begenadigd zanger David Mackor. Ook de dansers van LeineRoebana laten van zich horen. Met precisie en overgave dansen Uri Eugenio, Luana van Eekeren, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Myrthe Bokelmann en Kris Mohammed Adem en bij vlagen klinkt hun samenzang.

LeineRoebana, het dansgezelschap van Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al ruim 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. De groep produceert voor de grote zaal, vlakke vloertheaters, speciale locaties en festivals en is huisgezelschap van Chassé Theater.

Op woensdagavond 30 oktober opent LeineRoebana om halfacht de deuren van het repetitielokaal en nodigt iedereen uit nader kennis te maken met het de choreografen, de dansers en het maakproces van de voorstelling.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kijk op www.chasse.nl.

Meer berichten