Alle deelnemers na afloop op de foto.
Alle deelnemers na afloop op de foto. (Foto: Va-Tout)

Succesweek voor jeu de boulesvereniging Va-Tout

Voor de dertiende achtereenvolgende keer was er dinsdag 15 oktober een sportieve ontmoeting tussen Grand Cru’82 uit Leidschendam en jeu de boulesvereniging Va-Tout, Nieuwe Inslag 89 in Breda (www.va-tout.nl). Inzet: de Vriendschapstrofee. Tijdens de voorjaarsontmoeting in Leidschendam won Grand Cru’82 nog nipt met twee punten verschil.

Na een gezellige lunch waren de tweeënzeventig dames en heren boulers er helemaal klaar voor. In gecombineerde samenstelling werden drie ronden triplet gespeeld. In sportieve sfeer uiteraard, maar enig fanatisme was veel deelnemers toch niet vreemd.

Aan het eind van de middag, na drie speelronden, werden de resultaten bekend gemaakt. Om de spanning er nog even in te houden maakte wedstrijdleider Paul Paardekooper eerst bekend wie de medailles voor de beste man en beste vrouw hadden verdiend. Henk van Schuppen van Grand Cru’82 bleek “de beste man”. Hij won zijn drie partijen met een saldo van 23 punten. Adrie van den Haak van Va-Tout werd uitgeroepen tot “de beste vrouw”. Ook zij scoorde 3 winstpartijen en 23 saldopunten. En tenslotte de hamvraag. Gaat de trofee terug naar Leidschendam of blijft hij in Breda? Grand Cru’82 scoorde 46 punten, Va-Tout scoorde 62 punten! Een luid gejuich steeg op onder de Va-Tout aanhang…. Toen alle opwinding was gedoofd, was het tijd voor het laatste onderdeel van het programma. Een heerlijk buffet stond al klaar en daarmee kwam een eind aan deze superfijne bouldag. In het voorjaar 2020 is de return in Leidschendam.

Coupe des Capitaines
De overwinning van Va-Tout op Grand Cru’82 was de tweede overwinning binnen drie dagen. Want zondag 13 oktober won Va-Tout ook al de Coupe des Capitaines. Acht verenigingen en een afvaardiging van het bondsbureau, hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om deel te nemen aan de tweede editie van de Coupe des Capitaines voor verenigingsbestuurders in het district Zuidwest. Va-Tout, winnaar van de eerste “Coupe”, wist zich uitstekend vertegenwoordigd door Ton Buuron en Hugo Hoppenbrouwers. Er werd gespeeld in mêléevorm. Omdat niet alle verenigingen evenveel vertegenwoordigers hadden, bepaalde het "gemiddeld saldo" de einduitslag. Op de eerste plaats eindigde Va-Tout met een gemiddelde score van 4,83. PV Sprang Capelle eindigde op de 2e plaats met een gemiddelde van 4,00. De 3e plaats ging naar ’t Veer in Raamsdonksveer met een gemiddelde van 1,50.

Open dinsdagmiddagmêlée
De mêlée van 8 oktober werd gewonnen door Joke de Wit (3+26). De eerstvolgende open mêlée wordt gehouden op dinsdagmiddag 29 oktober. Aanmelden vanaf 13.00 uur aan de wedstrijdtafel; we starten om 13.30 uur. Er worden drie partijen gespeeld en iedereen is van harte welkom om eens mee te doen bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda.

Meer berichten