Niek Nellen van Graphic Matters vertelt over de afgelopen week op het festival | Foto door Joost van Asch
Niek Nellen van Graphic Matters vertelt over de afgelopen week op het festival | Foto door Joost van Asch

20 oktober laatste editie talkshow Talking Matters

Op zondag 20 oktober vindt van 15.00 tot 16.30 uur de vierde en laatste Talking Matters plaats bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan 153 in Breda. Een talkshow met verschillende korte lezingen, interviews en muzikale performances. De talkshow is onderdeel van grafisch ontwerp festival Graphic Matters, wat nog tot en met 27 oktober plaatsvindt in het Havenkwartier.

Alles in het talkshow-programma is op zijn eigen manier gekoppeld aan het festival thema Information Superpower. Komende editie raakt aan hedendaagse thema's zoals actualiteiten, maatschappelijke onderwerpen, provinciale politiek én een unieke vondst in het Stadsarchief Breda.

Zo geeft information designer Mariette Twilt een lezing over journalistieke storytelling n.a.v. het YouTube-kanaal NOS op 3, is er een Q&A met Yacinth Pos van Camping Kafka over het inzetten van een game om een maatschappelijk thema aan te kaarten, vertolkt muzikant Brendan Faegre een datavisualisatie van information designer Frédérik Ruys naar een uitvoering op drums en presenteert Luc Goderie wederom een vondst uit het Stadsarchief Breda, wat te maken heeft met een 'superpower' die werd ingezet bij de lobby om de HSL langs Breda te laten lopen in de jaren negentig.

Mariette Twilt is information designer bi NOS op 3. NOSop3 is het YouTube-kanaal van nieuwsomroep NOS die zich richt op verdieping bij de actualiteit voor een doelgroep tussen de 20 en 35 jaar. Hierbij worden minder zichtbare problemen aangekaart in de belevingswereld van twintigers en bieden ze context bij onderwerpen die in de dagelijkse nieuwsfeed voorbij komen. Tijdens Talking Matters vertelt ze over journalistieke storytelling en datavisualisaties.

De Amerikaanse componist en slagwerker Brendan Faegre studeerde in Den Haag af aan het Koninklijk Conservatorium. Momenteel is hij leider van het Nederlands Edge Ensemble. In zijn composities botsen invloeden uit de rockmuziek, minimal, jazz en zelfs Hindoestaanse muziek op elkaar. Speciaal voor Graphic Matters vertaalt hij een datavisualisatie van information designer Frédérik Ruys naar een uitvoering op drums.

De toegang is gratis met een Graphic Matters ticket: https://graphicmatters.nl/tickets/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden