Sponsorlopen Burgst Groene Hill en Graaf Engelbrecht voor Lisan Donkers

,,Een dag vol kippenvel'', dat is een uitspraak van Sjoerd Schouw, leraar Duits aan het Graaf Engelbrecht in Breda. Op 11 oktober liepen, fietsten en stepten de brugklasleerlingen van deze school alsof hun leven ervan af hing. Of beter gezegd, het leven van de 17-jarige Lisan Donkers. Lisan lijdt al 10 jaar aan de ziekte van Lyme. Haar gezondheid gaat heel hard achteruit. In Nederland is Lisan uitbehandeld. In Duitsland is er wel een behandeling mogelijk die een verbetering oplevert van 50 tot 75%. Een kans op een leefbaar leven dus. Daar hangt een prijskaart aan, een hele flinke. De behandeling wordt niet vergoed. De moeder van Lisan startte eind mei een crowdfundactie om deze behandeling te betalen. Vanaf dat moment komt heel Breda in actie en wordt Lisan door allerlei acties geholpen, op weg naar de behandeling.  Zo hield de basisschool Burgst Groene Hill ook al een sponsorloop. Hierbij was zelfs burgemeester Paul Depla aanwezig. ,,In Breda doen wij het samen!'', riep hij uit. En hoe.

Op 11 oktober was het dus de beurt aan de brugklassers van het Graaf Engelbrecht. Omdat Lisan te zwak was om bij de sponsorloop aanwezig te zijn, keek ze via FaceTime mee. Leerlingen spraken haar toe en riepen 'wij gaan heel hard voor jou lopen' en 'we gaan ervoor zorgen dat jij weer beter wordt'. Aan de muur in de hal van school hing een groot spandoek met de verwijzing naar Lisan haar Facebookpagina https://www.facebook.com/helplisanvechten/ . Aan de muur hingen eerder verschenen krantenartikelen van Lisan. Voor de leerlingen die niet meeliepen, stond er een donatiebus met verwijzing naar haar donatiesite: https://getfunded.nl/campagne/5907-help-lisan-vechten.

Je kunt er niet omheen. Iedereen op school weet nu wie Lisan is en hoe hard en lang zij al vecht. Maar dat vechten hoeft ze nu dus niet meer alleen te doen! De teller staat inmiddels op 1.600 euro!

Lisan zal binnenkort vertrekken naar Duitsland voor de behandeling Stamceltherapie. De behandeling zorgt er, kort samengevat voor dat haar eigen lichaam de Lyme-bacterie kan gaan opruimen. Haar immuunsysteem zal een boost krijgen om dat te kunnen gaan doen. Het wordt een zware periode waarin Lisan zich eerst slechter zal voelen om daarna stapje voor stapje steeds sterker te worden. Lisan en haar moeder kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Doneren kan ook rechtstreeks op bankrekeningnummer NL47INGB0752212737 op naam van L. Donkers. Bezoek ook haar Facebookpagina voor alle updates en laat een berichtje achter. Ook de lieve berichten worden enorm gewaardeerd, dit geeft kracht en moed! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden