muzikant Deborah Jacobs.
muzikant Deborah Jacobs.

Cultuurpodium op 26 oktober in Het Gele Huis

In Het Gele Huis in Princenhage zijn op zaterdag 26 oktober optredens van dichters, een muzikant en een dochter van een Poolse bevrijder van Breda.

Rick Kewal Gademan is dichter en hij organiseert een podium waarop behalve poëzie ook cabaret en light verse en rap te horen en te zien is. Zijn podium heet Grab Them By The Poëzie, een ludieke verwijzing naar de uitspraak van een staatshoofd; vindt plaats in Arnhem.

Marcel Vaandrager is behalve dichter en organisator van dichterspodium ook met twee andere cabaretachtige personages een trio met de naam 'Troubabrours'. Zij presenteren hun programma in zalen, zoals laatst in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Pit van Nes is in een behoorlijke vaart bekend geraakt in poëtenland door haar heldere formuleringen en onverwachte wendingen. Een graag geziene gast in Het Gele Huis.

De muziek wordt verzorgd door Deborah Jacobs, in het Bredase en ver daarbuiten geen onbekende. Zij zal naast andere internationaal werk, een bekend Pools lied ten gehore brengen, in verband met de viering van 75 jaar vrijheid van Breda, een bevrijding waarvoor we de Polen erg dankbaar moeten blijven.

In dat kader ook een interview met Liesbeth Koniuszek, die over haar vader, soldaat in het Poolse leger en over hoe het leven in Nederland was en is voor Poolse nazaten van de bevrijders van Breda.

Al met al weer een interessante editie in Princenhage

Plaats: Het Gele Huis, Haagsemarkt 35, Princenhage

Tijd: zaterdag 26 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur (eerder open)

Entree 2 euro

Meer berichten