kerkinterieur
kerkinterieur (Foto: Peter Wassink)

27 oktober Bachconcert in het Ginneken

In de serene ruimte van het koor van de protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan (zie foto) zijn op zondag 27 oktober wondermooie klanken te beluisteren. Vanaf 16.00 uur worden achtereenvolgens Cantate "Wachtet! Betet!", bwv 70 en de Missa Brevis, bwv 236 van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht.

Onder auspiciën van de Stichting Vrienden van de protestantse Laurentiuskerk zijn professionele en vergevorderde zangers en musici uit Breda en omgeving bij elkaar gebracht voor dit bijzondere concert. Het geheel staat onder leiding van Sietse van Wijgerden, een muzikale duizendpoot die als dirigent en solozanger zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

De toegang is vrij; wel wordt bij de uitgang een bijdrage gevraagd. Tijdens de nazit, waarbij u een drankje wordt aangeboden, kunt u kennismaken met de leden van koor en orkest. De werkgroep Bach in Ginneken hoopt dat dit concert het begin kan zijn van een traditie waarin met regelmaat werken van Bach in deze sfeervolle kerk worden uitgevoerd.

Meer berichten