Gratis persoonlijk beweegadvies dankzij de Beweegtest

Op vrijdag 15 november zijn alle 55-plussers van harte welkom om mee te doen met de gratis Beweegtest. Na afloop krijgen de deelnemers in een persoonlijk gesprek een passend beweegadvies. Voor mensen die nog niet weten wat er mogelijk is, is er een speciaal Beweegprogramma opgesteld van 8 weken. De Beweegtest en het Beweegprogramma zijn onderdeel van het project Samen in Beweging van Breda Actief, Gemeente Breda, opleiding Fysiotherapie van Avans en de beweegaanbieders in de wijk.

Beweegtest & advies

Tijdens de Beweegtest wordt er gekeken naar de dagelijkse bewegingen op gebied van kracht, balans, lenigheid en conditie. De test wordt individueel afgestemd, ook als de beweegmogelijkheden beperkt zijn. Na afloop is er een persoonlijk gesprek waarbij de deelnemer geïnformeerd wordt over de beweegmogelijkheden in de buurt. De Beweegtest vindt plaats op vrijdag 15 november in MyLive (Zandoogjes 15, Breda). Aanmelden kan via www.breda-actief.nl/beweegtest.

Beweegprogramma

Voor deelnemers die nog niet weten wat er qua beweegmogelijkheid mogelijk is, is er een speciaal 8-weeks programma opgesteld. Elke week wordt er kennisgemaakt met een andere beweegaanbieder. Naast dat er op deze manier ontdekt wordt wat een passende mogelijkheid kan zijn, is het ook gezellig en goed voor de sociale contacten in de wijk.

Samen in Beweging

Het project Samen in Beweging wordt elk jaar in een ander Bredaas gebied opgestart. Dit jaar is het speciaal gericht op de wijkbewoners van de Haagpoort, Heilaar, Tuinzigt en Westerpark.

Meer informatie

Iedere 55-plusser kan gratis deelnemen aan de Beweegtest, door aan te melden via: www.breda-actief.nl/beweegtest. Voor meer informatie, neem contact op via: 076 523 35 55 of mail naar sameninbeweging@breda-actief.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden