Leefstijlprogramma BredaTelt binnenkort van start

Binnenkort start het grootste leefstijlprogramma van Breda. 45 partners hebben zich verenigd in het netwerk van Vitaal Breda om in 2025 Breda de vitaalste stad van Nederland te maken. Hoe gaan we dit bereiken? Door dingen te gaan doen! Samenwerken in een netwerk van zelfstandige professionals, ondernemers en organisaties met ieder zijn of haar eigen specialisme. Wat ons bindt? Met veel passie en plezier mensen helpen vitaler te leven.
'Gezond zijn en blijven' willen we allemaal. Jong en oud. Gedurende de achtereenvolgende levensfases krijgt deze wens een ander gezicht en andere prioriteiten. In de jonge jaren gaat het om een gezonde start, gezondheidsopvoeding, gezond opgroeien. Volwassenen, in de kracht van het leven, moeten vooral het goede voorbeeld geven en investeren in hun eigen gezondheid. Tijdens de ouderdom is het belangrijk om te koesteren wat er is. Voor mensen met chronische aandoeningen gaat het om het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Kortom: gezondheid is voor ieder individu van essentiële waarde. Investeren in gezondheid levert rendement op, namelijk de mogelijkheid om langer te kunnen werken en leven.

Gezond zijn en gezond blijven is niet vanzelfsprekend en vraagt voortdurende aandacht en permanente actie. Gezondheid wordt door mensen vaak als belangrijkste aspect in hun leven genoemd. In de praktijk echter kiezen mensen toch vaak, bewust of onbewust, voor ongezond gedrag. Het resultaat is te vaak dat mensen te maken krijgen met vermijdbare aandoeningen, soms van chronische aard. Dat is belastend voor het individu, maar ook voor derden zoals het gezin of de werkkring. De kosten voor de Nederlandse gezondheidszorg nemen de laatste jaren steeds meer toe. Redenen daarvoor zijn o.a. de vergrijzing en de toename van het aantal welvaartsziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type II (suikerziekte) en bepaalde vormen van kanker. Deze toename van welvaartsziekten wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

Iedereen kan meedoen

Het doel is dat de inwoners van Breda, zowel elkaar digitaal als fysiek ontmoeten. Met elkaar in gesprek gaan, geïnspireerd raken door anderen en zelf aan de slag gaan met hun eigen leefstijl gedrag. Iedereen kan deelnemen op zijn/ haar niveau en bepaalt zelf met wie, wat en wanneer men samen of alleen aan de slag gaat om haalbare doelstellingen gericht op vitaliteit en gezondheid te behalen. We laten mensen proeven en ruiken aan de verschillende elementen van vitaliteit & gezondheid. We zetten eenvoudige acties en bijeenkomsten zowel offline als online op en activeren de inwoners om zich aan te sluiten bij een community in de wijk, waarbij zij zelf inzicht krijgen in hun eigen gedrag en daar met gerichte programma's mee aan de slag gaan. Men sluit zich aan bij initiatieven van aanbieders uit de wijk of stad en participeren op het niveau wat het beste bij hen past.

Voor iedereen een gratis Healthcheck

Meten is weten en we gebruiken slimme technologie zodat iedereen inzicht heeft in zijn/ haar gedrag. Allereerst krijgt iedereen door een fysiotherapeut of gediplomeerde leefstijlcoach een Healthcheck aangeboden. Alle gegevens zijn voor de gebruiker inzichtelijk in een eigen persoonlijk vitaliteitsplatform. Daarna heb je een keuze uit verschillende programma's, workshops, (online) trainingen en (sport)activiteiten. Vanaf 7,95 euro per maand kun je al meedoen.

Eerste 90 dagen gratis voor diabetes patiënten

Voor de eerste 100 diabetes patiënten wordt er een speciaal programma opgezet en deze wordt volledig gesponsord door het Europese INTERREG programma DWELL, Kinetic Analysis, Beweego en diverse partners van Vitaal Breda. Aanmelden voor het diabetesprogramma kan via info@vitaalbreda.com met vermelding dat men diabetespatiënt is. Meer informatie of aanmelden voor het project via www.vitaalbreda.com en www.bredatelt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden