Themamiddag voor iedereen die te maken heeft met dementie

Tijdens een inspirerende middag, op maandag 4 november 2019, staan we stil bij alle mooie initiatieven die zijn genomen in het jaar van de dementie. De middag duurt van 15:30 - 18:00 uur en vindt plaats in De Teruggave, Gasthuisvelden 11 te Breda. Voor iedereen die persoonlijk of in het werk te maken heeft met dementie, is dit een middag die je niet mag missen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.stib-breda.nl/samenaandachtvoordementie

Jaar van de dementie 2019

Vorig jaar heeft Breda 2019 uitgeroepen tot het jaar van de dementie om extra aandacht te vragen voor dementie. We hopen daarmee meer kennis over én begrip voor deze ziekte te realiseren. Want in Breda wonen op dit moment 3200 mensen met dementie en de verwachting is dat dit aantal in 2040 toeneemt tot 5200 mensen. Veel mensen met dementie blijven lange tijd thuis wonen. Met de zorg van familie, vrienden of buren gaat dat vaak lange tijd goed. Maar het heeft grote gevolgen voor de persoon met dementie zelf én voor zijn naasten. En daarmee ook voor de stad, onze wijken en dorpen.

Programma

De middag start met de bijzondere toneelvoorstelling 'Strepen op het raam', waarin een aantal herkenbare scènes geschetst wordt voor mensen met dementie. Naar aanleiding hiervan gaan we met elkaar in gesprek: we blikken terug op mooie momenten van afgelopen jaar en kijken vooruit naar een stad waarin ook in de toekomst kwetsbare mensen met dementie fijn kunnen wonen en leven.

Deze middag is de moeite waard voor iedereen die in zijn dagelijkse leven te maken heeft met dementie: professioneel of persoonlijk. Speciaal mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie heten we deze middag van harte welkom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden