Foto:

12 december 'Frans' jazzconcert in Boerke Verschuren

Donderdagavond 12 december is er in café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt in Breda een 'Frans' concert met Guillaume Nouaux op drums, Jerome Gatius op klarinet en Harry Kanters op piano.

Drummer Guillaume Nouaux woont in de buurt van Biarritz en behoort tot de top van de New Orleans-drummers in Europa. Hij heeft al meer dan 70 cd's op zijn naam staan en is de meest-gevraagde slagwerker op de internationale klassieke jazzfestivals.

De andere Fransman is de virtuoze klarinettist Jerôme Gatius uit Bordeaux. Hij heeft een klassieke conservatoriumopleiding genoten, maar zijn liefde voor de New Orleans-rietblazers trok hem volledig naar de jazz.

Er zullen traditionele New Orleans nummers gespeeld worden van onder meer Sydney Bechet en uit het trio-repertoire van Jelly Roll Morton.

Het concert begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro. Voor een gegarandeerde zitplaats moet reserveren via: 4kanters@ziggo.nl, of 06 -  51 15 78 40.

Vers van de pers is het unieke dubbel-cd project van Guillaume, genaamd: 'Guillaume Nouaux & The Clarinet Kings'. Hierop louter trio-bezettingen met meer dan 10 verschillende klarinettisten en 4 verschillende pianisten, waarvoor hij de beste traditionele klarinettisten vanuit de hele wereld in vloog. Zo staan Jerome Gatius en Harry Kanters op deze cd's, en ook de Nederlandse Frank Roberscheuten en David Lukacs. Daarnaast nog vele musici uit heel Europa en uit New Orleans.
De dubbel-cd is tijdens het concert aan te schaffen voor 20 euro. Ook kun je de cd bestellen aan Harry Kanters.

Meer berichten