Bij de (ludieke) aftrap op vrijdag 1 november van de vijfde restaurantcampagne EET met je hart verrasten de dankbare ouderen deelnemende horecazaken met high fives. FOTO: MARINA VAN BREDA/BABS VAN GEEL
Bij de (ludieke) aftrap op vrijdag 1 november van de vijfde restaurantcampagne EET met je hart verrasten de dankbare ouderen deelnemende horecazaken met high fives. FOTO: MARINA VAN BREDA/BABS VAN GEEL (Foto: )

5e restaurantcampagne 'EET met je hart'!

Vrijdag 1 november was de ludieke aftrap van de 5e editie van de jaarlijkse restaurantcampagne 'EET met je hart' bij De Pasta Kantine in de Veemarktstraat. Maar liefst 50 restaurants in Breda, Ulvenhout en Prinsenbeek zijn dit jaar de verbinding aangegaan en vragen tot en met 15 december een (vrijwillige) donatie van 1 euro extra op de tafelrekening aan hun gasten.

BREDA - Met die euro's houdt stichting Met je hart het hele jaar structurele en waardevolle ontmoetingen voor zelfstandig wonende (kwetsbare) ouderen die in eenzaamheid leven.

,,Het is die hele warme verbinding met de Bredase 'EET met je hart'-restaurants die mij super trots maakt'', zegt Marieke Eising van Met je hart. ,,De lokale horeca is onze belangrijkste partner in het mogelijk maken van de structurele waardevolle ontmoetingen voor onze ouderen die leven met gevoelens van eenzaamheid. Dat doen zij de komende weken door hun gasten 1 euro extra te vragen op de tafelrekening, maar zeker ook door onze ouderen het hele jaar door met hun volle aandacht aan te laten schuiven aan de bijna 15 stamtafels die Breda telt. Het is de lokale horeca die onze Bredase ouderen gewoonweg weer mee laten doen! Wij en onze ouderen zijn ze hier zo enorm dankbaar voor: dat verdient 'n high five!''
De lustrumeditie van 'EET met je hart' begon dit jaar dan ook ludiek, met op de eerste dag van deze vijfde campagne het uitdelen van 'high fives' door de senioren aan deelnemende horecazaken. ,,Helaas konden wij niet alle vijftig horecazaken aandoen, maar het lukte onze ouderen wel om twaalf high fives uit te delen op een route van de Veemarktstraat naar de Havermarkt. Maar er volgen er vast meer de komende weken. Want hopelijk gaan er komende tijd gaan er heel veel uit eten met hun hart!''
De deelnemers aan deze editie zijn Bobbi's Bar, Bistro Biarritz, PuiCK, De Pasta Kantine, Publieke Werken, Lokaal Flipse, Tante Betsie, Dickens & Jones, De Colonie, restaurant Chocolat, Eethuys 1535, Booze Bodega, Bleue Bar Bistro, Zeezicht, SamSam, BLYF 'voel je thuis', De Botanist, café Bruxelles, ca-
fé Suikerkist, café Corenmaet, Café Noir, Pazzi, café Belgique, Barlucca, Charelli, El Quinto Pino, Nouveau van Ham, Stilleven, Gusti Factory, Oncle Jean, Brasserie Bengels, Zin, In de Wijk in 't Ginneken, Moeke in het Ginneken, Het tuinhuis van Charlotte, Trumpi Lunchroom, restaurant Ruitersbosch, de Fazant, Los Olivos, De Peer, het Jagthuijs, Uittewaal, Pasta & Pesto, Eetcafé de Swaen, Salsero, De Gasterij, Bistro Montmartre, Het Veehandelshuis en Lekker Lunchen & Zo.

Kijk op www.metjehart.nl/restaurants voor meer info

Meer berichten