Buurthuis Geeren Noord heropent 8 november met verduurzaamd jasje

Op vrijdagmiddag 8 november om 15.00 uur wordt Buurthuis Geeren-Noord officieel heropend door wethouder Miriam Haagh. Na een periode van verbouwing en verduurzaming is het gebouw klaar voor de toekomst. Iedereen is van harte uitgenodigd deze feestelijke heropening bij te wonen. Wethouder Miriam Haagh: "Dit buurthuis is het kloppend hart van Geeren-Noord. Een levendige ontmoetingsplaats voor inwoners van verschillende nationaliteiten en culturen. In de buurt, voor de buurt en met de buurt. Met deze verbouwing is het buurthuis klaar voor de toekomst en kunnen de wijkbewoners elkaar nog jaren ontmoeten op deze mooie plek."

Klaar voor de toekomst De gemeente en Stichting Buurthuis Geeren Noord hebben dakisolatie, nieuwe kozijnen met triple glas, ledverlichting, 66 zonnepanelen aangebracht en de lichtkoepels zijn vervangen of dichtgezet. Een knappe prestatie die 50% energiebesparing oplevert.

De gemeente verduurzaamt alle gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo'n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus al behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral ook op de CO2 uitstoot. Maatregelen die bijdragen aan onze ambitie om in 2044 een CO2-neutrale stad te zijn. Inwoners van Breda kunnen zelf ook op verschillende manieren hun eigen huis verduurzamen en ook meteen besparen. Kijk snel op www.regionaalenergieloket.nl/breda om te zien hoe!

Op 8 november zal wethouder Haagh het gebouw heropenen. Dit wordt gevierd met live muziek; een mannenkoor, een Surinaamse Moksi Lobi Band en een dj. Iedereen kan de feestelijke heropening bijwonen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de organisatie via info@sbgn.nl. Buurthuis Geeren-Noord is gelegen aan de Philips Lammekensstraat 30 in Breda. 

Meer berichten