Rolph Kavelaars is prins van Boemeldonck

Rolph Kavelaars is op vrijdagavond 9 november onthaald als prins Kaaff de Vierenvijftigste van Boemeldonck.

Carnaval zit bij prins Kaaff, voorzitter van de Kapellencommissie, lid van de Senaat van Boemeldonck en lid van KV de allerirste Boemeldonckse vrijwillige amateur hengelsportvisvereniging 'Zelden Thuis', zeker in het bloed. Samen met zijn vrouw Marieke wordt carnaval in Boemeldonck al jaren gevierd. Het Boemeldoncks carnavalsgevoel wordt doorgegeven aan hun zoon en dochter. Prins Kaaff heeft afgelopen jaar de grote optocht van Boemeldonck nog gewonnen bij de duo's met de weergaloze vertolking van: 'Sorry, Makreel effkes langs?'. Verder is hij als voorzitter van de Kapellencommissie nauw betrokken bij het liedjesfestival, de verkiezing van het carnavalslied van Boemeldonck.

Prins Kaaff is geen onbekende in het dorp, hij heeft zijn eigen fysiotherapiepraktijk waar menig carnavalsvierder op één van zijn behandeltafels is hersteld van de fysieke gevolgen van het Boemeldonckse carnaval.

Prins Kaaff de Vierenvijftigste wordt geflankeerd door de hofdames Bo Snoek en Lotte van der Wiel.

Bo is een echte Beekse en opgegroeid met de carnavalsgenen. Ze is lid van CV Bende Gek en studeert voor verpleegkundige aan de Avans Hogeschool in Breda en werkt in haar vrije tijd bij restaurant Pasta & Pesto in Prinsenbeek. Lotte is ook een echte Beekse en al jaren lid van CV de Matties en heeft in het verleden in de prijzen gelopen bij de kinderoptocht met De Hartediefjes. Ze studeert op het Vitalis in Breda en zit momenteel in het 3e jaar voor onderwijsassistent.

Voordat prins Kaaff LIV en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing van het Boemeldoncks carnavalslied 2020, waarbij als winnaar is verkozen: Guus met Magrietje.

De nieuwe dansmarietjes zijn: Evi van der Wijngaart, Finn van Dongen, Frederique de Bruijn, Lelie Cazemier, Noa van Bavel, Renske Machielsen en Vive van Heijenoort.

Nieuwe leden van de Raad van Elf zijn: Joost Koolen, Gwen van de Koedijk en Julian van Paeschen, terwijl de functie van hoflivreier ingevuld gaat worden door Dennis Jorissen en Kimberley Spronk (de eerste vrouwelijke hoflivreier van Boemeldonck).

Ook in de hofkapel van de BAK van Boemeldonck zijn nieuwe leden te bewonderen: René Huijbregts en Jasper Vriends.

Al deze nieuwe mensen zijn vol enthousiasme aangeschoven in de organisatie en maken het Boemeldoncks carnavalsgezelschap weer compleet!

Schuif mar aon!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden