Zondag 17 november Andors Jazzband in de Linde

Op zondag 17 november vindt alweer het maandelijkse concert plaats georganiseerd door de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur.

Te gast is deze keer Andors Jazzband. Zij speelden ook het vorige seizoen bij de Stichting en zijn nu op veler verzoek weer terug.

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd en eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en in talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven muzikaal tijdens de concerten.

Het concert zal plaats vinden in De Linde, Lambertusstraat 7 in Etten-Leur. De aanvang is 14:00 en de toegangsprijs bedraagt slechts 2,50 Euro.

Graag ziet de Stichting weer veel belangstellenden tegemoet, want dit orkest mag je niet gemist hebben. Iedereen is van harte welkom op deze muzikale en zeer ongedwongen middag. Breng familie, vrienden en kennissen mee, want het orkest zal er zeker een fantastische middag van maken.

Wilt u meer weten over de Stichting en de komende concerten, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden