Prins Snoek d'n Irste nieuwe hoogheid van Totdenringen

Teteringen gaat tijdens het 55e jubileumjaar van de carnavalsstichting AKV de Sikken met een nieuwe hoogheid carnaval in. Tijdens het 'Blèrsikkenbal' van zaterdag 9 november werd Ronald Snoek, zoals hij in het dagelijks leven heet, officieel onthuld als Prins Snoek d'n Irste.

In dorpshuis 't Web werd op 9 november de officiële aftrap gegeven voor het carnavalsjaar 2019-2020. Het jaarlijkse Blèrsikkenbal staat traditiegetrouw in het teken van de verkiezing van het Totdenrings carnavalslied en van de onthulling van de jeugdraad en van de grote raad van elf. Daarnaast was er dit jaar de challenge 'Wie is de Topper van Totdenringen'.

Ronald Snoek is geen onbekende in het Totdenringse carnavalsleven. Hij is al jarenlang lid van carnavalsvereniging CV Lamstralen en heeft daarmee diverse praalwagens gebouwd in het verleden en verschillende carnavalsactiviteiten mee georganiseerd in het dorp. Zijn vader, die helaas vroegtijdig is overleden, heeft ook lange tijd in de raad van elf gezeten en is agent geweest. Zijn oom is zelfs ooit Prins Piet d'n Irste geweest. En nu mag hij zelf, met zijn 38 jaar de jongste prins ooit in Totdenringen, de scepter zwaaien tijdens carnaval.

Prins Snoek d'n Irste neemt in zijn kielzog de nieuwe agent 'Fritsmeister' mee en de twee nieuwe gezellige hofdames Kim en Isa. In het gevolg zitten ook veel nieuwe mensen, maar liefst zeven nieuwe raadsleden dit jaar. ,,Ik ben trots op deze jonge enthousiaste en gemotiveerde groep'', alsdus Prins Snoek d'n Irste, die er enorm veel zin in heeft om er samen met carnavalsvierend Totdenringen een mooi feest van te gaan maken.

Het motto tijdens het jubileumjaar in Totdenringen is '55 Sikskes op unne rij, wij zen dur zeker bij'. Een grote kans dus dat je prins Snoek d'n Irste dit carnavalsjaar in Totdenringen of omstreken zult tegenkomen. Op zaterdag 7 december zal dit jubileumjaar ook groots gevierd worden waarbij de raden van alle geburen zijn uitgenodigd.

Jeugdrpinses dit jaar is Evi. ,,Ik ben Evi Verhoeven en ben 11 jaar oud en zit op basisschool de Wegwijzer! Ik houd van voetbal, hossen, dansen en springen. Ik ben een vrolijke, spontane en superlieve meid, al zeg ik het zelf. Met mijn voorop in de polonaise gaat carnaval met de Jeugdraad in Totdenringen een knal feest worden!''

Meer berichten