Winnaars NK Sngles
Winnaars NK Sngles (Foto: Henk Kwant)

NK Singles Bowls

Op zaterdag 9 en zondag 10 november werd in het Optisport Leisure Center in Breda het NK Singles Bowls voor dames en heren gespeeld, georganiseerd door de NIOBB (de Nederlandse Bowls bond) en OSV Bowls Breda. Op zaterdag speelden de heren eerst een voorronde waarna de beste 8 spelers doorgingen naar de finaleronde op zondag.

Zondag speelden 8 dames en 8 heren hun wedstrijden, te beginnen met de kwart finale ronde. In deze kwartfinale wisten Anneke Dekkers en Riny de Leeuw van OSV de halve finale te halen. Ook bij de heren wist Roald van Leersum van OSV door te dringen naar de halve finale.

Helaas moesten beide dames van OSV het onderspit delven in de halve finale. Roald speelde een erg sterke halve finale partij en wist deze ruim te winnen.

De strijd om de 3e en 4e plaats tussen Anneke en Riny werd door Anneke met 7-4 en 10-3 gewonnen.

Winnaar bij de dames werd Saskia Schaft die de finale won van Esther de Groot (beide spelers van Almere Bowls Club).

De finale bij de heren ging tussen Roald en Henny van de Burgt (BV Oud-Beijerland). In beide sets kwam Roald net iets te kort tegen de ijzersterk spelende Henny.

3e bij de heren werd Frans Roberts van BC Eindhoven.

OSV Bowls Breda heeft zich weer van zijn goede kant laten zien. De organisatie van het toernooi was prima en de OSV deelnemers streden mee om de ereplaatsen.

OSV Bowls Breda speelt elke dinsdagmiddag vanaf 13:30 uur en op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in het Optisport Leisure Center, Terheijdenseweg 500, Breda. Als u eens kennis wilt komen maken met onze sport kom dan gerust eens kijken. Bowls is uitermate geschikt voor ook de wat ouderen onder ons.

Bowls, sport eens wat anders.

Meer berichten