Goede resultaten Doskonale op Brabantse Kampioenschappen

Doskonale had zich wederom weten te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen welke in Waalwijk werden gehouden op 9 en 10 november.

Er waren dit jaar maar liefst 289 inschrijvingen verdeeld over 2 dagen, waarvan 32 van Doskonale in de verschillende categorieën. Ondanks het overvolle programma was het de Brabantse Bond toch gelukt om het qua tijden redelijk te houden, van 09:30 tot 17:00 uur. Zaterdag mochten alle jeugd categorieën van Brabant zich meten met elkaar. Doskonale had vandaag 7 solisten, 2 duo's en 2 teams in de race voor de titel BK. Het was een spannende dag met een strak programma met hele goede een mooie optredens. Na een slopende dag was de prijsuitreiking om 16:45 uur. GOUD voor het Team A in de jeugd 2. Zilver voor Geertje de Jong met haar solo N5 freestyle. BRONS in de jeugd 2 AP voor Sarina Spruijt met haar solo en het duo Jill Otte en Maud Horrevoets , het Team B in de junior midden AP en Quinty Wintermans met haar solo junior midden AP. Mooie plaatsen in de jeugd 2 AP voor Maud Horrevoets 7e en Jill Otte 8e en in de jeugd 3 AP Lynn Donkers 10e en het duo Lynn Donkers en Sarina Spruijt een 6e plaats. In de junior basis AP een mooie 4e plaats voor Veerle van Essen.

Ook zondag morgen was het weer vroeg op pad, Doskonale was er vandaag met 14 solisten, 5 duo's en 2 teams. Allen in de junior en senior klasse. De wedstrijd begint mooi om 09:30 uur na het afleggen van de eed door een deelnemer namens allen en een jury lid namens het jury team. Doskonale mocht de spits afbijten met de eerste twee optredens. In de ochtend had doskonale 14 optredens en in de middag nog 7 optredens. Het waren alle zeer goede optredens wat ook bleek uit de jury beoordelingen welke om17:15 bekend werden gemaakt nadat alle solisten hun kampioens dans hadden laten zien welke door alle verenigingen was ingestudeerd op muziek van Medusa Ft, Goodboys "Piece Of Your Heart".

GOUD voor Amber Donkers senior basis AP, 2x Deveny Wiegeraad met haar senior midden AP en adult N3 2 baton. Duo Bianca vd Vorst en Amber Donkers met hun senior N3 twirling pair. Team D senior N3 twirling team.

ZILVER voor het duo Amber Donkers en Bianca vd Vorst senior midden AP, het Team C in senior top AP. Deveny Wiegeraad senior adult N3 1 baton. Duo Bianca vd Vorst en Amber Donkers met hun senior N3 artistic pair.

BRONS voor Shalliënne Provence met senior N3 1 baton. Bianca vd Vorst senior N3 2 baton

Mooie plaatsen waren er in senior basis AP voor Linda Timmermans 9e , Joëlle Willemse 15e en Vianne Dujardin 17e . het duo Veerle van Essen en Linda Timmermans 5e in de senior basis AP. Shalliënne Provence 4e met haar solo senior midden AP. Bianca vd Vorst 6e met solo senior top AP. Senior N3 1-baton Amber Donkers 5e, Veerle van Essen 7e,en Joëlle Willemse 12e. Bianca vd Vorst 8e in senior N3 1 baton.

Het was dus een geweldig weekend met een super prestatie voor doskonale en het instructie team Angela Donkers en Andrea Peemen . Door als deze podium plaatsen, hebben zij zich weten te plaatsen voor het NK Majorette / Baton twirling KNMO-NTSB In Almere op 18 & 19 januari 2020.

Meer berichten