22 november lezing over radioastronomie

De Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, afdeling West Brabant, organiseert op vrijdag 22 november voor haar leden en niet-leden een lezing over radiosterrenkunde. Deze lezing wordt gegeven door Eduard Mol (amateurastronoom). Edward is 19 jaar oud en student aardwetenschappen aan de universiteit van Utrecht. In zijn lezing zal hij het e.e.a. vertellen over radioastronomie, met de nadruk op wat je als amateur sterrenkundige met radioastronomie kan doen. Hierbij zal hij beginnen met een stukje geschiedenis en zal hij vervolgens vertellen over de bouw van zijn eigen radiotelescoop (zowel de schotel als de SDR ontvanger), die hij samen met enkele anderen heeft gebouwd. Deze radiotelescoop gebruikt hij voor de observatie van de zon en de melkweg. Deze 1,2 meter zelfbouw radiotelescoop wil hij ter plaatse voor ons opbouwen. Theorie en praktijk komen daardoor beiden aan de orde.

Ook niet leden kunnen zich aanmelden: de kosten bedragen € 5,-- per persoon. Men kan zich aanmelden bij de secretaris: secretaris@knvws-west-brabant.nl.

De lezing wordt gegeven bij Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord, Tussen de Dijken 101 in Breda. Aanvang van de lezing is om 20.00 uur en de inloop vanaf 19.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden