IMW houdt meetup over stress en burn-out voor jongvolwassenen

Woensdag 27 november houdt IMW Breda, het maatschappelijk werk, een gratis meetup voor jongeren over stress en burn-out bij Brandpunt in Breda. Tijdens de meetup delen (ervarings)deskundigen hun expertise over hoe je een burn-out voorkomt en zorgt voor voldoende rust en ontspanning. De deskundigen nemen ook deel aan een panel waarbij er ruimte is om ervaringen te delen. Aanmelden kan tot 22 november.

Volgens het RIVM ervaren jongeren en jongvolwassenen steeds meer druk om te presteren (Bron: Themaverkenning van de Volksgezondheid Toekomstverkenning 2018). "Dat horen wij ook van jongeren die we spreken", vertelt Jeroen Berkhout, directeur-bestuurder van het IMW. "Ze willen een zelfstandig bestaan opbouwen en ook op sociaal vlak voelen ze grote druk." Dit leidt volgens Berkhout tot keuzestress. "Ze hebben het gevoel dat ze nu op heel veel levensvlakken tegelijk de perfecte keuzes moeten maken voor de lange termijn. Dat ze altijd maar van alles moeten."

Weerbaarder maken
Schoolgaande jongeren en jongvolwassenen die net klaar zijn met studeren zijn niet meteen de eerste doelgroep waar je aan denkt bij maatschappelijk werk, beaamt Berkhout. "Wij zijn er voor iedereen die tijdelijk extra ondersteuning nodig heeft. Met de bijeenkomst helpen we deze jongvolwassenen om te gaan met druk, stress en burn-out. Zo helpen we ze weerbaarder te zijn om stressvolle gebeurtenissen en omgevingen aan te kunnen. Deze positieve aanpak met duurzaam resultaat gebruiken we voor al onze cliënten. Hoe vroeger mensen bij ons aankloppen, hoe beter we ze voor de lange termijn kunnen helpen."

Aanmelden
De meetup start om 19.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Via de Facebookpagina van IMW Breda regel je tot 22 november je gratis toegangskaartje. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. De bijeenkomst is gratis, je betaalt alleen je eigen drankjes. Brandpunt vind je aan de Reigerstraat 16 in het centrum van Breda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden