Boekpresentatie 'Ulvenhout tussen Bieberg en Notsel'

Donderdagavond 28 november vindt om 20.00 uur in SCC De Pekhoeve aan de Dorpstraat 94 in Ulvenhout de presentatie plaats van het boek 'Ulvenhout tussen Bieberg en Notsel' van schrijver en lokaal historicus Ad Jansen. Het rijk geïllustreerde boek over de ontstaansgeschiedenis van Ulvenhout is een uitgave van heemkundekring Paulus van Daesdonck. Oud-burgemeester Peter van der Velden zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hieraan voorafgaand geeft de auteur in een korte lezing een eerste indruk van het boek.

De bedoeling van dit gedegen boek is de geschiedenis van Ulvenhout voor een breed publiek toegankelijk te maken. Meer dan 110 foto's tonen fraaie woningen aan de Dorpstraat en historische boerderijen in - en buiten - de dorpskom, die samen het erfgoed van Ulvenhout vormen. Een aantal hiervan heeft de status van beschermd Rijks- of Gemeentelijk Monument. Ze zijn van groot belang voor het behoud van het eigen karakter van het dorp. Naast foto's bevat het boek ook illustraties, perceelkaarten en stambomen. Er zijn ook unieke foto's in opgenomen van al langer verdwenen panden zoals het slotje Grimhuijsen en de daarnaast gelegen schuurkerk.

'Ulvenhout tussen Bieberg en Notsel' is het eerste boek dat een veelomvattend beeld geeft van de ontstaansgeschiedenis van Ulvenhout. Voor de lezers, die Ulvenhout al langer kennen, zal het een feest van herinnering zijn. Anderen zullen het dorp na lezing van het boek met heel andere ogen bekijken.

Het boek is te koop na afloop van de presentatie en daarna in het het museum van Paulus van Daesdonck aan de Pennendijk 1 in Ulvenhout. De prijs is 19,90 euro en je kunt alleen contant betalen.

Meer weten? Kijk dan op www.paulusvandaesdonck.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden