Foto: EDWIN WEERS FOTOGRAFIE

Luisterlijn Breda is dringend op zoek naar vrijwilligers

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo'n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo 'n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in Breda is daarom dringend op zoek naar meer vrijwilligers voor zowel aan de telefoon, als de chat.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Is dit iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 12 december bij de Luisterlijn Breda. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over het vrijwilligerswerk en de training die je volgt voor je bij ons aan de slag gaat. Tijdens de training ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast iemand gaan zitten en luisteren zonder oordeel

Brigitte is al vrijwilliger in Breda: "Ik chat en bel al tien jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan problemen niet oplossen. Maar ik luister zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms zware gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen omdat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door sommige gesprekken, dan zit ik met tranen in mijn ogen."

De Luisterlijn

De 1.500 vrijwilligers van de Luisterlijn bieden in het hele land anoniem een luisterend oor, telefonisch, per e-mail en via chat. Vanuit huis, of vanuit een van de Luisterlijn locaties.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn of jezelf aanmelden voor de informatiebijeenkomst in Breda? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan als vrijwilliger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden