Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Een ware beestenboel bij Park Zuiderhout

Donderdag 28 november was het bij Park Zuiderhout in Teteringen een ware beestenboel!  De medewerkers van Spadel Nederland hebben op verschillende manieren de handen uit de mouwen gestoken in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid en de bewoners van Park Zuiderhout verrast met een mobiele kinderboerderij!

Een deel van de medewerkers is met een grote groep bewoners de kerstshow van Tuincentrum Avri in Dongen gaan bezoeken. Op locatie van Park Zuiderhout werden vetbollen, pindaslingers en vogelhuisjes gemaakt voor in de tuin/op de balkons van de bewoners. Het gebouw is in volledige kerstsfeer gebracht door het ophangen van de kerstversiering in het hele gebouw en er werd gewandeld met bewoners in het naast gelegen bos. In de grote zaal is een heuse Knuffelfarm (mobiele kinderboerderij) opgebouwd waar de bewoners konden gaan knuffelen met vele verschillende soorten dieren zoals een schaap, geit, bokje,  kalfje en een alpaca maar ook kleinere dieren zoals cavia's, konijnen, kippen, biggen, puppies en een poes.

Park Zuiderhout is een uniek verzorgingshuis waar mensen op leeftijd landelijk wonen, zorg ontvangen en het leven vieren. Op het terrein van Park Zuiderhout wonen 350 ouderen, in hun eigen parkappartement, een groepswoning of op de afdeling voor mensen met dementie. Ook bieden zij mensen van binnen en buiten Park Zuiderhout een extra thuis op de dagbesteding.

Spadel Nederland organiseerde de eerste editie van One Citizen Day voor alle medewerkers.  "Als de mens het water beschermt, beschermt het water de mens".

Spadel is marktleider in natuurlijk mineraalwater in de Benelux, dankzij de succesvolle watermerken Spa en Bru. Met ruim 1300 medewerkers zijn zij actief in vijf landen: België, Nederland, Bulgarije, Frankrijk en Engeland. Zij focussen zich op sterke merken met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Spadel is van oudsher een familiebedrijf met stevige kernwaarden: "togetherness, agility, ownership and excellence'. De mensen bij Spadel zorgen niet alleen goed voor elkaar, maar ook voor de natuur, met duurzame ontwikkeling in het hart van hun missie.

De Spadel Group is gecommitteerd om elk jaar een One Citizen Day te houden. Tijdens deze dag zetten collega's zich samen belangeloos in voor de maatschappij en helpen daarmee doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De stichting Betrokken Ondernemers verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Zo draagt de stichting bij aan een hechtere samenleving. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen. Bij de stichting zijn nu 150 Bredase bedrijven en organisaties aangesloten. Betrokken Ondernemers Samen voor Breda is hét netwerk en de specialist in maatschappelijk betrokken in Breda. Het doel is het inspireren en faciliteren van het Bredase bedrijfsleven bij de concrete invulling van haar Betrokken Ondernemerschap. De Stichting vierde onlangs haar 10-jarig jubileum!

Meer berichten