De familie Raaijmakers vertelt graag over hun verzameling van 500 kerststalletjes
De familie Raaijmakers vertelt graag over hun verzameling van 500 kerststalletjes (Foto: Maarten Bicknese)

Paulushofje 20 december in kerstsfeer met stalletjes en zang

Wie echt in kerststemming wil komen moet beslist op vrijdag 20 december eens binnenlopen bij het Paulushofje aan de Markt in Etten-Leur. Van af 19.00 uur is het vrij toegankelijk om in deze prachtige omgeving helemaal in de kerstsfeer te komen. Elk heel uur tot 21.30 uur wordt er gezongen door het Dickenskoor The Merry Singers en tussendoor kan men de kerststalletjesverzameling bewonderen in een van de huisjes.

Vorig jaar ontstond in samenspraak met het bestuur van Streekmuseum Etten+Leur het idee om met een koor in ouderwets Engelse stijl originele kerstliederen te gaan zingen, een idee dat door Dieneke Bicknese – de Rhoter gerealiseerd werd met 14 enthousiaste zangers. Het werd een succes en men besloot dit jaarlijks te herhalen. Het Paulushofje met museum is een ideale plaats hiervoor, en dit jaar wordt de aankleding nog mooier. Bovendien heeft het echtpaar Raaijmakers aangeboden om een selectie van hun verzameling kerststalletjes ten toon te stellen. Zij hebben een diverse greep gekozen uit hun verzameling van 500 stuks. De stalletjes, van tafelgroot tot passend op één vinger, komen werkelijk van over heel de wereld. En bij elk stalletje weten de twee enthousiaste verzamelaars wel een verhaal te vertellen, hoe ze eraan kwamen, waarom het anders is dan de andere, hoe oud het is, uit welk land enzovoort. De stalletjes staan in één van de huisjes van het museum opgesteld en de heer en mevrouw Raaijmakers zullen de bezoekers graag zelf uitleg geven. De collectie is ook nog op zaterdagmiddag 21 december gratis te bezichtigen.
Op vrijdagavond zal om 19, om 20, en om 21 uur het Dickenskoor optreden met een aantal Engelse Carols. Hopelijk zonder regen, want dan kan men buiten in het prachtige hofje met stemmige verlichting zingen. Voor degene die moeilijk kunnen staan, geen nood, er zijn banken. Tegen de kou is er warme drank verkrijgbaar, geschonken door museumvrijwilligers, die eveneens in de geschikte outfit gekleed zijn. Dit evenement is ideaal te combineren met koopavond, concertbezoek of gewoon even weg van huis.

Meer berichten