uitleg oefening
uitleg oefening (Foto: José van Leeuwen)

Meer bewegen met Badminton START- training

BREDA – Het beoefenen van de badmintonsport is de ideale manier, voor iedereen, jong en oud, om regelmatig goed te bewegen. Het wordt ook wel de meest explosieve sport genoemd, na het boksen. Alle spieren worden gebruikt. Goed voor het reactievermogen en de motoriek en vooral erg leuk om te doen.

Wil je kennismaken met de badmintonsport of ben je pas lid van een vereniging en een beginnend badmintonner en wil je jouw spelniveau verbeteren, meld je dan nu aan voor ‘START’, het trainingsprogramma voor beginners en ook voor de wat gevorderden. Het is voor jong en oud en wordt georganiseerd door de RBB (Regionale Badmintonbond Breda). Bij START worden de fijne kneepjes van het badminton geleerd en staan daarnaast fitheid (gezondheid) en gezelligheid centraal. De eerstvolgende START-training begint op zaterdag 18 januari 2020.

De trainingen worden jaarlijks, in het voor- en het najaar, gegeven door een gediplomeerde trainer op 12 zaterdagochtenden in het Racketcentrum aan de Terheydenseweg 500 in Breda. De beginners trainen van 10 tot 11 uur en de gevorderden van 11 tot 12 uur. De kosten voor deze cursus zijn bijzonder laag gehouden (50 euro voor 12 lesuren). Heb je nog geen eigen racket; geen probleem, want rackets en shuttles zijn aanwezig.

Fast, Fit en Fun

“Badminton is niet alleen een leuke, gezonde en sociale sport, het is ook zeer toegankelijk. Iedereen kan het doen. Je kunt er voor kiezen om wedstrijden in competitieverband te spelen, maar je kunt ook recreatief met de sport bezig zijn. Het maakt eigenlijk niet uit. We hopen dat veel personen de uitdaging willen aangaan, om kennis te maken met deze sport. Maar ook dat zij zullen ontdekken dat er een behoorlijk aantal gezellige verenigingen zijn in de omgeving, die deze sport aanbieden. In Breda en omgeving zijn ca. 1100 badmintonners actief bij 16 RBB-verenigingen, maar in alle buitengebieden is wel een badmintonvereniging actief”, wij als RBB bestuur nodig iedereen graag uit kennis te maken met deze fantastische sport, die geen leeftijdsgrens kent, die je conditie verbetert, die je geest scherp houdt en waarmee je vrienden voor het leven maakt. Kortom een flitsende en stoere sport!”

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.RBBbreda.nl (onder ‘START-training’) of neem contact op via e-mail: junioren@rbbbreda.nl Rob v Leeuwen.

Meer berichten