Foto: Ben van Oosterbosch

Betoverende Bajestocht in de kerstvakantie in de Koepel

In 1952 wisten op tweede kerstdag zes gedetineerden te ontsnappen tijdens één van de beruchte filmavondjes. Hoe zij ontsnapten? Met een ladder klommen zij over de hoge gevangenismuur.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe hoog deze muren precies zijn? Dat krijg je allemaal te horen tijdens de rondleidingen die FutureDome Events tijdens de kerstvakantie, van 21 december tot en met 12 januari, in de Koepelgevangenis houdt. Daarnaast is er deze kerstvakantie ook een bijzondere gezinsactiviteit in de Koepel: de 'Betoverende Bajestocht'.

Als onderdeel van Betoverend Breda is er speciaal voor gezinnen een interactieve speurtocht ontwikkeld. Met een telefoon in de aanslag gaan gezinnen de gevangenis zelfstandig verkennen, en zullen door goed te zoeken verschillende QR-codes vinden. Via deze QR-codes krijgen ze speciaal ontwikkelde video's, puzzels en raadsels te zien die ze zelfstandig op kunnen lossen. Een unieke activiteit om interactief en educatief met het hele gezin de gevangenis te verkennen tijdens de kerstvakantie!

Naast de Betoverende Bajestocht zijn er ook weer interessante rondleidingen. In groepen begeleidt een gids jong en oud langs de mooiste monumentale plekken op het gevangenisterrein, wat je een uniek kijkje achter de muren van de gevangenis geeft. De rondleiding zal je leiden langs de authentieke kapel, vrouwengevangenis, verschillende luchtplaatsen, het oude gerechtsgebouw en als afsluiter uiteraard de Koepelgevangenis.

Altijd al in de monumentale Koepelgevangenis van Breda willen kijken? Dan zijn dit unieke activiteiten voor tijdens de kerstvakantie, te ondernemen met het hele gezin! Na de kerstactiviteiten is het ook nog mogelijk om een warm drankje of iets lekkers te nuttigen in de gezellige ontvangstruimte die in kerstsferen is ingericht.

De data en tickets voor de Betoverende Bajestocht (à 7,70 euro per persoon en de kerstrondleidingen (à 9,25 per persoon) zijn online te reserveren via de website: https://www.futuredomeevents.nl/.

Let op: voor de Betoverende Bajestocht is een mobiele telefoon nodig met 3/4G-verbinding en een QR-scanner (gratis te downloaden). Met betrekking tot de kerstrondleiding zijn door het monumentale karakter van de gebouwen en diverse trappen niet alle delen van de rondleiding geschikt voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn.

Meer berichten