Foto:

WKNDX van Hemaseh Manawi Rad bij Witte Rook

Deze week is Hemaseh Manawi Rad (1995) haar werkperiode gestart bij Witte Rook aan de Stationslaan 111 in Breda. Ze is in 2018 afgestudeerd aan AKV | S. Joost, BA autonoom beeldende kunst.

,,Het veranderen van cultuur zie ik als het doorgeefspel Chinese whispers, waarbij je in een kringetje een zin in elkaars oor fluistert. De zin vervormt steeds een beetje meer bij elke persoon. Ik denk dat een zin verandert omdat je misschien iets anders wil horen. Ik pas bepaalde gewoontes aan zodat ze beter bij mij passen, zodat ik me toch thuis kan voelen tussen twee culturen. Mijn werk is dan ook te zien als een zelf gevormd puzzelstukje dat net tussen de culturen in past. Een soort combinatie van de twee, wat dan zorgt vooreen opvallende overloop tussen beiden. Een overloop net als een tapijt. Media en materiaal kies ik per werk om de essentie beter uit te laten komen. Dit zorgt voor diversiteit in beeld en prikkelt het verschillende zintuigen, iets wat ik graag opzoek.''

Tijdens haar WKNDX-werkperiode wil ze een huiselijke ruime creëren met oud en nieuw werk. Een zintuigelijke prikkel met een sociale twist. In deze sfeer opent Hemaseh graag een dialoog over onder andere tradities, cultuur en jeugd. Interactie met de kijker vindt ze erg belangrijk en probeert dit te bereiken door videowerk, tekst en performance waarin ze eventueel ook kookt.

De opening van haar WKNDX-expositie is op vrijdag 13 december van 19.30 tot 22.00 uur. Daarna is haar werk nog te zien op zaterdag 14 en zondag 15 december van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zie ook https://www.facebook.com/events/2535302436715605/ en https://witterook.nu/agenda/wkndx-hemaseh-manawi-rad/

Meer berichten