Zanger Ger Edwards en de kerstelf Geert Dekkers
Zanger Ger Edwards en de kerstelf Geert Dekkers (Foto: Alex De Vliegere)

Kersttaferelen in de Haagse Beemden

Sinterklaas is nauwelijks vertrokken of de Kerstman is neergestreken in de Haagse beemden. Met zijn knecht, de kerstelf, rendier Rudolf met de rode neus en zijn kerstvrouw bevolkte hij met tal van sprookjesfiguren twee dagen lang het dennenbos achter tuincentrum Poppelaars in de Haagse Beemden. Tussen de nieuwbouw ligt deze verborgen akker vol dennenbomen die bestemd zijn voor in de huiskamer tijdens de kerstperiode. Het perfecte decor voor een sprookjesachtige kerstclip voor het nummer ‘Kerst met jou’ van de Nederlandstalige zanger Ger Edwards.

Een van de hoofdfiguren in de muziekvideo is de Kerstman die gespeeld wordt door Bert van Gerven. Met zijn natuurlijke witte baard en lange haren is Bert de perfecte Santa. Bert speelde een maand geleden een rol in het theaterstuk ‘Geraniums’ voor een uitverkochte Nieuwe Veste. In de clip geeft hij heel natuurlijk schwung aan het personage ‘Kerstman’. Na het commando ‘actie’ van cameraman Alex worden er opmerkelijke scenes gefilmd terwijl in het anders zo rustige stukje bos kerstmuziek tussen de kerstbomen weerklinkt.

Met zijn iriserende vleugels met een spanwijdte van vier meter ‘fladdert’ acteur Geert Dekkers als de kerstelf tussen de kerstbomen door. Hij begroet de drie koningen die een wees uit de verhalen van Charles Dickens een aalmoes geven. Zanger Ger Edwards leerde Geert Dekkers en Alex De Vliegere afgelopen zomer kennen tijdens de opnames van zijn zomersingle. Omdat zijn vaste cameraman niet beschikbaar was vroeg Ger of het duo uit Breda zijn muziekvideo wilde maken. Er werd besloten om de clip in Breda op te nemen. Bijzonder feit daarbij is dat de Haagse Beemden over prachtige filmlocaties beschikt. Bert van Gerven maakte hier een paar jaar geleden ook al gebruik van in de wijkfilm ‘Het geheim van de Haagse Beemden’. Ger’s kerstclip is inmiddels ook aangeslagen in de VS en Mexico bij fans van de Kerstman, zijn knecht de kerstelf en de kerstvrouw. Dat een mooi stukje van de Haagse Beemden aan de andere kant van de oceaan bewonderd wordt, dat is bijzonder.

Meer berichten