11 december Dragons' Den OLV Lyceum Breda

Het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda is sinds 2016 een 20/80learning school met een International Business College (IBC). Leerlingen uit de IBC-klas doenhun havo bovenbouw in 80% van de tijd en houden zo één dag in de week over die besteed wordt aan het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden.

Eén van de onderdelen binnen IBC is het starten van een eigen onderneming. Vorig jaar nog werd één van deze bedrijven (The b-bar) verkozen tot Beste Junior Company van Nederland en wonnen zij de Disney Innovation Award. Op woensdagavond 11 december ontmoet het onderwijs vanaf kwart over zeven het bedrijfsleven en zullen 5 nieuwe ondernemingen zichzelf en hun product presenteren in een Dragons' Den die plaatsvindt in de aula van het Onze Lieve Vrouwelyceum.

In een pitch van 2 minuten vertellen leerlingen het verhaal van hun onderneming waarna ze 10 minuten ondervraagd worden door ervaren ondernemers. Het publiek bestaat uit contacten uit het bedrijfsleven en Avans Hogeschool, ouders, docenten en andere geïnteresseerden.

Aansluitend, wanneer alle ondernemingen hun plannen hebben gepresenteerd, is er tijdens een netwerkborrel gelegenheid tot inschrijven voor aandelen van één of meerdere ondernemingen.

Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen samen te werken met Oxfam Novib t.b.v. microkrediet verstrekking in de derde wereld. Het belooft kortom een mooie avond te worden.

Meer berichten