10e jubileum huisconcert in Bavel

Op 19 februari geven twee lokale musici een huiskamerconcert in Bavel. Marianne Hillen (viool) en Ron van Giessen (piano) zullen een breed klassiek repertoire ten gehore brengen. Bij een huiskamerconcert is de muziek ervaring intens. Musici en publiek zitten heel dicht bij elkaar, waardoor het publiek alle details kan horen en zien. Het is inmiddels al het tiende concert dat Hans Tolhuijs en Angela Riddering in hun woonkamer in Bavel organiseren.

Huisconcerten zijn een bijzondere ervaring

Hans is professioneel met muziek bezig als componist en arrangeur. Hans: “Ik heb een breed netwerk van musici, die graag in een huiskamer setting spelen. Voor musici is dit een spannende vorm van optreden. De interactie met het publiek is erg direct, ze zien gelijk hoe iets over komt.” Angela geniet van koken en maakt elke keer lekkere hapjes. Angela: “Ik heb lang in de cultuursector gewerkt en ben allergisch geworden voor de hoogdravende woorden waarmee kunst gepresenteerd wordt. Bij ons is het vrij simpel. Je hoort goede muziek en na afloop kan je met een wijntje en een hapje met de muzikanten in gesprek. Die gesprekken zijn voor de muzikanten en het publiek heel bijzonder. De muzikanten hebben zo heel rechtstreeks contact met hun publiek. En geen vraag is ze te gek hoor! De nazit is eigenlijk net zo belangrijk als het concert zelf.”

Over de musici
?Marianne en Ron hebben zich ?toegelegd op werken en Sonates van Schubert en Mozart, maar laten zich ook inspireren door componisten als Strawinsky (o.a. Chanson Russe). Daarnaast schuwen zij ook niet om werken van het moderne genre ten gehore te brengen.

Marianne Hillen is op jonge leeftijd begonnen met vioollessen. In het begeleidingsorkest Dordts Kamer Orkest heeft zij vele jaren gewerkt. In het Symfonisch Orkest "Sinfoniëtta Breda" speelt zij viool en/of altviool. Ook speelt zij in verschillende ensembles zoals het "Muziekensemble Famuze".

Ron van Giessen heeft piano en zang gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en volgde onder meer Master Classes van Mimi Trijbits. Hij heeft ook in enkele musicals gespeeld. Gedurende een tussenperiode heeft Ron voor Heineken International in een ander vakgebied gewerkt. Sinds enige tijd speelt hij als (solo) pianist en met andere musici, en in ensembles van diverse samenstellingen.

Opgeven

Wil je het concert bijwonen? Het concert vindt plaats op 19 februari aan de Haardries 1 te Bavel vanaf 15.00 (inloop vanaf 14.30).

Geef je vooraf op via info@hansenangela.nl om zo verzekerd te zijn van een plaats. Neem contant geld mee om een bijdrage te doen voor de musici. De hapjes en drankjes zijn gratis.

Meer berichten