Rooi Pannen beste mbo-school Brabant én op een na beste Nederland

Scholengemeenschap De Rooi Pannen is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste mbo-school in heel Nederland. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids Mbo 2020 (zie ook www.keuzegids.org).

Ieder jaar vergelijkt de Keuzegids onderwijsinstellingen met elkaar, onder meer mbo-scholen. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de onderzoeksresultaten van de Inspectie van het Onderwijs. Na een tweede plaats in de algemene rangschikking in de categorie brede mbo-scholen (ROC's) voorgaande twee jaren heeft De Rooi Pannen zich een jaar later op die prachtige positie weten te handhaven.

Topopleidingen
De Rooi Pannen heeft daarnaast een aantal topopleidingen volgens de Keuzegids; opleidingen die tot de beste van het land behoren. Alle opleidingen van onze afdeling Mbo Marketing & Evenementen hebben dat predicaat gekregen (Medewerker Marketing & communicatie, Medewerker Evenementenorganisatie en Commercieel dienstverlener) alsook drie opleidingen van de afdeling Mbo Handel & Ondernemen (Junior Accountmanager, Assistent-manager internationale handel en Vestigingsmanager (internationale) groothandel.

Over De Rooi Pannen
De Rooi Pannen biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen. We verzorgen onderwijs in drie verschillende Noord-Brabantse plaatsen: Tilburg, Eindhoven en Breda.

Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers:

Kleinschalige opzet: iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen personeel, waardoor een student zichzelf snel thuis voelt. Respect en aandacht voor elkaar vinden wij als school erg belangrijk.

Praktijkgericht onderwijs: alles wat een student leert, kan hij of zij direct toepassen in onze échte hotels, winkels, restaurants, bakkerijen en evenementenbureaus . Daarnaast doen studenten ervaring op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.

Ondernemende leerlingen: een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor wij opleiden, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Wij zorgen ervoor dat studenten zich ontwikkelen op deze vlakken.

Meer berichten