Jazz in Etten-Leur

Op zondag 19 januari is het weer tijd voor het eerste jazzconcert in 2020 van de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur. Te gast is deze keer het orkest The Dixiestompers. Zij treden voor de eerste keer op voor de stichting, dus alle reden om dit orkest te komen beluisteren.

Het begon allemaal op een nieuwjaarsbijeenkomst in 1994 van de Rotary Club Roermond Maas en Roer, waar Ad Parmentier, Jan Kerkhoffs, Joris Wirtz en René Hamers lid van waren. Al gauw bleek dat zij allemaal vrij aardig een instrument konden bespelen. Hun eerste nummertjes hadden meteen succes en ze gingen op zoek naar meer muzikale leden. Gilion van Lierop en Jan Jongen gingen meedoen en de Dixiestompers waren gevormd. Toen pianist Willem Zijl vertrok vonden ze gelukkig Toine Hendrickx bereid om mee te doen. Trompettist Fred Geurts kwam de gelederen versterken en percussionist Mark Jacobs hielp met het juiste ritme. Klarinettist Jan van Gaalen maakte de samenstelling compleet.

De band richt zich voornamelijk op Dixieland muziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. De band heeft ook de Stichting Dixiestompers Holland gevormd met als doel om de Dixieland muziek te behouden en spant zich in om deze muziek onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Bezetting

Klarinet: Jan van Gaalen
Trompet, Cornet, Bugel en zang: Fred Geurts
Alt saxofoon: Jan Jongen
Trombone: Gilion van Lierop
Piano: Toine Hendrickx
Banjo, gitaar en zang: Joris Wirtz
Percussie: Mark Jacobs
Sousafoon: Ad Parmentier

Techniek: Jim van Tilborg

Deze middag vindt plaats in De Linde, Lambertusstraat 7 in Etten-Leur. Aanvang van het concert is 14:00 en zal duren tot ca. 17:00. De toegangsprijs is nog steeds 2,50 Euro en iedereen is van harte welkom.

Wilt u meer willen weten over de Stichting en de komende concerten, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl.

Meer berichten