Heroes for Heroes fietsten voor kind-patiënten met kanker in Amphia

Op zaterdag 11 januari hield Heroes for Heroes voor de negende keer de jaarlijkse spinningmarathon in Bergen op Zoom. Tijdens deze spinningmarathon stapten jong en oud op de fiets om zoveel mogelijk geld op te halen voor landelijke en regionale goede doelen die de strijd tegen kanker en andere levensbedreigende ziekten aangaan.

Jong en oud fietsten op de spinfietsen als ware 'heroes' om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en 'alles te geven' voor alle 'heroes' die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan. Diverse instructeurs en ambassadeur Michael Boogerd zweepten de deelnemers op een enthousiaste en soms emotionele wijze op om zich fysiek maximaal in te spannen.

En met succes! Scholieren van RSG 't Rijks, waarvan tien zelf mee fietsten, en vijf dansers van House of Marqueez, hebben bijna 1.500 euro opgehaald voor de Vrienden van Amphia. Vanuit Amphia zelf fietsten de kinderartsen Jaap Kooijman en Paul van Mossevelde mee. Ook teamleidinggevende kindergeneeskunde neonatoligie Isabelle Buise en fondsenwerver Giel Baaij deden mee. Een vermoeide, maar duidelijk zichtbaar enthousiaste Jaap Kooijman: ,,We zijn heel erg blij met dit prachtige bedrag. Hiervoor kunnen we het gewenste spelapparaat bij de behandelkamer voor kinderen met kanker aanschaffen.'' Collega Giel Baaij voegde toe: ,,We vinden het een eer dat we voor het tweede jaar als goed doel mee mogen doen. Het is een geweldig sportief evenement waar iedereen zich verbonden voelt met elkaar. Graag komen we volgend jaar weer terug met een grotere groep collega's van Amphia.'' Tevens nodigde hij de kinderen van 't Rijks en de dansers van House of Marqueez uit om te komen kijken naar het nieuwe ziekenhuis. En met de jonge dansers is afgesproken dat ze komen dansen in het nieuwe Amphia in Breda.

Zie ook www.heroesforheroes.nl.

Meer berichten