Team Zuipschuit op wielekes is klaar voor de Winter Barrel Challenge

Sinds een paar jaar nemen we deel aan de Barrel Challenge, een winterse tourtocht met zo'n 275 oude wagens. We trekken daarmee door bijvoorbeeld de Alpen of naar de Poolcirkel en doen daar wat uitdagends. Deze tocht staat in het teken van vermaak, samenwerking en vooral heel veel creativiteit.

'Hoe gekker hoe beter' is het motto, dus knutselen we allemaal aan onze auto's met heel veel vlijt. Zo hadden we in januari 2019 ons barrel tot 'Frozen'-mobiel verbouwd, u weet wel van die kinderfilm met die prinsessen, als thema voor zo'n race eigenlijk wel heel erg fout. Onze inzet werd uiteindelijk beloond met de eerste prijs voor de originaliteit. Eeuwige roem, een stukje in de krant en de dag daarna een kater van hier tot ginder waren daarmee een feit.

Ons team doet in 2020 weer mee en na een thema-brainstorm van een kratje of vier, had een teamlid van ons nog steeds wat dorst en vroeg hij om nog meer bier. ,,Wa'n zuipschuit zedde gij'', riep iemand en daarmee was een mooi idee geboren: een zuipschuit op wielekes was een gedachte die ons wel kon bekoren! Een leuk thema wat hoort bij carnavalszanger Lamme Frans, van dat piratenlied van hem zijn we allemaal grote fans. Dus hebben we een nieuw barrel aangeschaft en zijn we druk met verven, solderen, boren en snijden, zodat we met ons schip compleet met staande mast met zeil rondjes door de Alpen kunnen rijden.

Profile tyrecentre in Breda was zo vriendelijk om ons van vier winterbanden te voorzien. En zijn we met de techniek ontzettend goed geholpen door John Peeters Agri! Ook zijn we blij met de steun van Schrobbelèr, Biekom komkommers en die van Lamme Frans. Zonder al deze hulp had ons rijdende projectje zeker veel minder glans. De techniek is nu klaar, onze kostuums zijn genaaid en onze snor die laten we staan. Na 5 maanden klussen zijn we dan ook klaar om er vandoor te gaan. 
 
Zondag 19 januari komen om 07:00 uur 275 barrels voor de start bij het NAC-stadion bij elkaar, een evenement met een boel kabaal, zwaailichten en veel publiek. Kom allen kijken, want dit is toch best wel heel erg uniek. 

Vanaf deze plek vertrekken we naar het zuiden van Duitsland en da's een flinke rit. De dagen daarna gaan we via kleine bergpaadjes naar Italië, Slovenië en Oostenrijk, da's wel een deel met pit. Op de 'zuipschuit op wielekes' Facebook- en Instagrampagina gaan we onze avonturen dagelijks delen. We willen niet dat de thuisblijvers zich in die week gaan vervelen.

We hopen op een mooie tocht, dat we alles heel te houden en op een behouden vaart, en dat we week later onze klus van dik 4.000 kilometers veilig hebben geklaard. 

Met vriendelijke groet, 
Team Zuipschuit op wielekes


 

Meer berichten