Bestuur TTV Belcrum ontvangt Zilveren Vignet voor de Gezondere Sportkantine van TeamFit
Bestuur TTV Belcrum ontvangt Zilveren Vignet voor de Gezondere Sportkantine van TeamFit (Fotograaf TTV Belcrum)

TTV Belcrum eerste tafeltennisvereniging met een gezondere sportkantine

Op de bar staat een schaal met gratis fruit en groentesnacks, een waterkan van TeamFit en op de prijslijst staan volkoren wraps en broodjes gezond. Het is zondagmiddag 12 januari en wij ontvangen wethouder Miriam Haagh (van o.a. gezondheid) bij onze tafeltennisvereniging TTV Belcrum.

Een vereniging die in 1952 is opgericht met sinds 1985 een eigen accommodatie en met trots een zelfstandig draaiende club met momenteel 185 leden waarvan 37 jeugdleden.

De wethouder ontvangen wij samen met Simone Vermeulen (beleidsadviseur volksgezondheid/JOGG-regisseur) , Irene Walk (TeamFit) en Enzo Regt (MooiWerk) tijdens onze clubkampioenschappen jeugd van 2020, waar gestreden wordt om de clubkampioenbeker.

De Gezondere sportkantine was de aanleiding van dit bezoek. Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils! Onze omgeving zit echter vol ongezonde verleidingen. Dat maakt kiezen voor gezond soms knap lastig, vooral als er niet eens een gezonde optie te krijgen is. Naast de jeugd hebben we genoeg gezellige momenten met de volwassenen die ook graag een drankje of snack hebben na het sporten. TeamFit en Nederland zijn er inmiddels achter dat deze lekkere dingen niet weg te halen zijn uit de sportkantines maar willen graag meedenken wat je ernaast zou kunnen aanbieden als meer gezonde variant om de sporter te stimuleren tot gezondere keuzes.

TeamFit is een initiatief voor Jongeren op Gezond Gewicht om te stimuleren aan de slag te gaan met een gezonder aanbod in de kantine. Het initiatief wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Volksgezondheid en hebben de richtlijnen vanuit o.a. het voedingscentrum.

Na inspiratie van Enzo en Irene en de jeugd als onze toekomst, die al meer opgroeien met wat gezond is, zijn Ilse van Dueren den Hollander en Aldert Jan Bijl vanuit de vereniging aan de slag gegaan om naast de producten die er zijn ook gezondere opties aan te bieden. We hebben ons assortiment wat aangepast en aangevuld. Zo bieden we o.a. gezondere frisdranken, zelfgemaakte volkoren tosti’s, popcorn en gezondere snackrepen. We hebben gratis fruit en groenten gesponsord vanuit de Jumbo Belcrum en er staat een waterkan standaard op de bar op de dagen dat de jeugd thuis competitie speelt.

Deze inzet heeft geloond, 12 januari reikte Wethouder Miriam Haagh het Zilveren TeamFit vignet uit aan het bestuur van de vereniging. Daarmee is TTV Belcrum de eerste tafeltennisvereniging in Nederland die dit vignet heeft gekregen. 

Meer berichten