natuurbeleving met IVN Natuurgids Mark&Donge
natuurbeleving met IVN Natuurgids Mark&Donge (Foto: IVN )

Lezing 'Biodiversiteit in Brabant' door Thijs Caspers start gouden jubileum IVN Mark&Donge

Met een lezing van Thijs Caspers over de Biodiversiteit in Brabant start de natuurvereniging IVN Mark & Donge haar gouden jubileum jaar. Thijs Caspers is een bevlogen spreker, die met veel warmte over het belang van natuur in Brabant vertelt.

Sinds 1970 zijn natuurbeleving, educatie en duurzaamheid het doel van IVN Mark & Donge. In dat jaar werd deze vereniging, die zich richt op de natuur in het gebied tussen de rivieren de Mark en de Donge, opgericht. In de afgelopen 50 jaar is IVN Mark & Donge vooral bekend geworden door haar bijna wekelijkse natuurwandelingen, de Natuurtuin Oranjepolder in Oosterhout en de vele voorjaars-, najaars-, natuurgidsen- en vogelcursussen. Waar nodig worden ook de overheden geadviseerd over behoud van natuur in hun gemeente. De vereniging bestaat uit 13 bijzonder actieve werkgroepen, die dit alles mogelijk maken, en is daarnaast mede oprichter van de Vereniging Markdal Duurzaam en Vitaal en van het Natuurplein de Baronie, waarin een zevental natuurverenigingen hun krachten bundelen.

Met de lezing ‘Biodiversiteit in Brabant’ opent de IVN Mark & Donge op feestelijke wijze haar jubileumjaar voor een breed publiek. Iedereen is welkom op woensdag 29 januari in de Wegwijzer aan de Steendorpstraat 2 in Breda. De inloop is vanaf 19:30 uur en de avond begint om 20:00 uur met een welkom door voorzitter Guus Beenhakker, een historisch overzicht door Emmy Blok en aansluitend de lezing door Thijs Caspers. Nogmaals, iedereen is welkom, leden en niet-leden. De toegang is gratis.

Thijs Caspers belicht in zijn presentatie op levendige wijze de biodiversiteit aan natuur in Brabant; de ontwikkelingen, de bedreigingen en de kansen. Thijs Caspers is bekend als redacteur van het tijdschrift: ‘Het Brabants Landschap’, waarin ook regelmatig artikelen van zijn hand verschijnen, en is een groot kenner van de Brabantse landgoederen en natuurgebieden.

Meer informatie over de activiteiten van de IVN Mark & Donge vind je op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge en vragen over de lezing kun je richten aan jubileum@ivn-markendonge.nl.

Meer berichten