Zaterdag 18 januari taxatiemiddag in winkelcentrum Hoge Vucht

Iedereen kent inmiddels het TV-programma Tussen Kunst en Kitsch. Het programma is gebaseerd op het laten taxeren van allerlei kunstobjecten door gecertificeerde taxateurs. Mensen kunnen naar een bepaalde plek in Nederland komen en aldaar hun meegenomen kunstobject laten beoordelen op waarde.

Op zaterdag 18 januari is er ook in winkelcentrum Hoge Vucht een kunsttaxatiemiddag. Iedereen uit Breda kan die middag één of meerdere kunstobjecten laten zien aan de drie taxateurs die van 12.00 tot 16.00 uur klaar zitten om je van dienst te zijn. Dit is het moment om je erfstuk, schilderij aan de wand of objecten die verstopt liggen op zolder voor te leggen aan de taxateurs: Irene Rozendaal, Jan Willem Ruyten en Caroline Koopman.

Naast deze drie taxateurs zal er ook een presentator aanwezig zijn die graag ook meer wil weten over alle meegebrachte kunstwerken en het commentaar van de eigenaren en de taxateurs. Wellicht worden er deze middag nieuwe pronkstukken in de kunstwereld ontdekt.

Irene Rozendaal

Irene Rozendaal is beëdigd register taxateur en makelaar ( internationaal gecertificeerd). Zij verzorgt rechtsgeldige taxaties, schade-expertises, restauratie-adviezen van schilderijen, beelden, meubelen, goud en zilverwerken, sieraden, glas en verzamelingen van diverse aard.

Caroline Koopman

Als gecertificeerd Register Taxateur en Makelaar van kunst, antiek en inboedelgoederen taxeer ik al sinds 1994 voor musea, gemeenten, particulieren, bedrijven en diverse expertisebureaus. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in kunstnijverheid en antiek. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis/archeologie was ik werkzaam bij diverse veilinghuizen waaronder Sotherby's, daarna heb ik mijn taxateursdiploma gehaald en ben ik altijd in deze fascinerende wereld gebleven. Elk voorwerp verteld zijn eigen verhaal, waar werd het voor gebruikt, van welk materiaal en waarom juist in die tijd? Wat maakt een voorwerp kostbaar of juist niet? Dat zijn de vragen waar ik mij mee bezig houd. Naast algemeen taxateur is mijn specialiteit kunstnijverheid/curiosa en ben u dan ook graag van dienst bij het vaststellen van de waarde ervan.

Jan Willem Ruyten

Is register taxateur kunst, antiek en inboedelgoederen. Hij taxeert voor particulieren, bedrijven, gemeentes en andere overheden. Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor geschiedenis, kunst, antieke meubelen van Hollandse en Aziatische bodem. Begonnen aan de hand van zijn vader die hem al op jeugdige leeftijd inspireerde en meenam naar kunstveilingen ontwikkelde hij zich mede door zijn studie kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Leiden tot een echte liefhebber met kennis van zaken.

Kortom, iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 18 januari tussen 12.00 en 16.00 uur hun kunstobject te laten taxeren in winkelcentrum Hoge Vucht. Het is ook mogelijk om een foto mee te nemen wanneer het object lastig is om mee te nemen. Maximaal 3 objecten per bezoeker!!

Meer berichten