Remco Campert bij Café Livre Breda

In café-restaurant Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda staat  Café Livre op woensdagavond 29 januari van acht uur tot kwart over tien in het teken van Remco Campert. Een avond vol gedichten, muziek, filmfragmenten, lezingen en discussie.

Hoewel Campert voornamelijk bekend is van zijn boeken, columns en optredens, ziet hij zichzelf toch vooral als dichter. In 1951 verscheen zijn eerste bundel Vogels vliegen toch. Nu, op 90-jarige leeftijd, schrijft hij nog bijna dagelijks een gedicht.

Sprekers deze avond zijn goede bekenden van Campert: Mirjam van Hengel en John Albert Jansen. Van Hengel is auteur van de biografie Een knipperend ogenblik. Drie jaar lang sprak zij wekelijks met Remco Campert en zijn vrouw Deborah Wolf. Het gedicht Een knipperend ogenblik schreef Campert in 2014 als een soort in memoriam voor zichzelf. Over zijn oeuvre zegt Mirjam van Hengel: "De gevoelens in het werk van Remco hoeven niet zijn gevoelens te zijn, maar ze tonen wel zijn gevoeligheden." John Albert Jansen maakte de indrukwekkende documentaire Verloop van jaren, dichter bij Remco Campert. We komen inderdaad heel dicht bij Campert. John Albert Jansen bracht een jaar met Campert door, rustig zijn dagelijks leven filmend. We leren Campert kennen, we komen in zijn huis in Amsterdam, we zijn erbij op intieme en kwetsbare momenten.

Kaarten à € 15,- per stuk zijn te reserveren via cafelivrebreda@gmail.com of te koop bij binnenkomst aan de zaal. Voor meer informatie: www.cafelivre.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: als u besluit geen artikel te plaatsen, kunt u het dan opnemen in de agendaberichten?

Foto: met vermelding van: Stephan Vanfleteren

Meer berichten