KPN NetwerkNL rondt glasvezelwerkzaamheden in Bavel af

Op 13 januari is het laatste adres binnen het aansluitingsgebied in Bavel aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Inmiddels hebben 3.159 woningen beschikking over glasvezelinternet. Bavel is hiermee aangesloten op het netwerk van de toekomst en bewoners kunnen profiteren van de voordelen die glasvezel te bieden heeft.

Voor de familie de Boer was de keuze voor glasvezel snel gemaakt. ,,Met glasvezel kan ik nu samen met mijn vrouw en twee kinderen profiteren van betrouwbaar en snel internet, dat het altijd doet. Ook wanneer we allemaal tegelijk gebruikmaken van een eigen device zoals een laptop, computer, televisie, smartphone en/of tablet. En dat allemaal op hetzelfde moment, terwijl onze slimme apparaten zoals de thermostaat en deurbel er ook op zijn aangesloten'', aldus meneer de Boer.

In de periode van 8 april 2019 tot 13 januari 2020 zijn tientallen glasvezelvoorbereiders, monteurs en een graafploeg in het aansluitingsgebied actief geweest om de glasvezelkabels in de grond te leggen, de aansluitpunten in de woningen te monteren en de woningen aan te sluiten. Met glasvezel hebben inwoners toegang tot een snellere en betrouwbare internetverbinding. Nu en in de toekomst. ,,De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen, mede dankzij de goede medewerking van de bewoners, de gemeente en de aannemer'', aldus Wilco van Gelder, Gebiedsmanager van KPN NetwerkNL.

Om te profiteren van snellere internetsnelheden kunnen inwoners kiezen voor een glasvezelabonnement. De mogelijkheden kun je bekijken op http://www.kpn.com/glasvezel. Inwoners die nog niet hebben gekozen voor een gratis glasvezelaansluitpunt, kunnen dit nog steeds doen via www.kpnnetwerk.nl/toestemming. KPN NetwerkNL biedt een open netwerk waar verschillende providers hun diensten over leveren.

Meer berichten