Grote Broer en Zus van KICK Breda ontvangt bijdrage van Fonds Cohesie

 Grote Broer en Zus, een project van KICK Breda, ontvangt op dinsdag 21 januari een financiële bijdrage van het goededoelenfonds Cohesie. Met die bijdrage willen zij hun materialen vervangen en nieuwe projectkleding aanschaffen. Het maatschappelijk fonds van de Udense bouwgroep Hendriks Coppelmans ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan 'een geweldige leefomgeving'. Zo helpen ze de projecten verder. De cheque wordt dinsdag uitgereikt door Lambert van Nistelrooij, ex-Europarlementariër en lid van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie. Het bedrag dat het inwonersinitiatief ontvangt, wordt op 21 januari bekendgemaakt.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2019 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard. Het uiteindelijke totaalbedrag wordt door Fonds Cohesie aan de genomineerde projecten geschonken. Naast 'Grote Broer en Zus' in Breda werd 'Zorgboerderij In het Westen' in Nijmegen genomineerd. Ook zij ontvangen op 21 januari een mooi geldbedrag.

Voor en door jongeren

Grote Broer en Zus uit Breda is een project vóór en dóór jongeren (14 t/m 23 jaar) uit de wijk, om overlast in de wijk te voorkomen. Daarmee dragen ze hun steentje bij en ontwikkelen ze niet alleen de wijk maar ook zichzelf. Het project zorgt ervoor dat jongeren die aan de zijlijn staan weer actief meedoen en een stem krijgen. De kracht van het project is dat de jongeren bepalen wat er nodig is. Zij halen die informatie zelf op in de wijk en komen met een plan. Onlangs is KICK Breda ook gestart met Kleine Broers en Zussen, voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl.

Meer berichten